• U bent ingelogd als:

Eindelijk weer drie punten voor VV de Meern

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

VV De Meern – Jos Watergraafsmeer 4-1

Het was zowel vóór, tijdens en na de wedstrijd goed toeven bij V.V. De Meern. Bij het begin van de eerste helft genoot iedereen van het heerlijke lente-zonnetje, maar gaf de 1-0 achterstand bij rust weinig reden tot optimisme. Echter, toen de zon ons in de tweede helft in de steek liet, stond er een welverdiende 4-1 overwinning op het scorebord en was er in de kantine bij de achterblijvers toch weer een “zonnige” glimlach te ontdekken.   

Heel langzaam loopt de ziekenboeg bij De Meern leeg en kunnen we vandaag bij aanvang van de wedstrijd in ieder geval weer beschikken over Joris van Rooijen, Bobby Verweij en Eddy Vorm. Drie welkome aanvullingen in de strijd tegen tegenstander JOS, die wij bij een overwinning op twee punten kunnen benaderen. Dustin van Doorn krijgt het vertrouwen als linksback en Steve Blokland moet de geschorste Erwin van der Klis als rechtsback vervangen.

De 1e helft kenmerkt zich als een gelijk opgaande strijd. Bij De Meern is er te weinig aansluiting waardoor de linies te ver uit elkaar voetballen en wordt er ook weer te vaak gekozen voor een tikkie terug richting keeper Mike van Houten.

De eerste opwinding ontstaat wanneer Kesley den Haag een steekbal op Gökhan Yasar geeft, deze oog in oog met keeper Mitchel Dijkstra komt, maar zijn schot voorlangs ziet gaan. De compleet vrijstaande Osmerald Hima wordt jammer genoeg over het hoofd gezien!! Bij een voorzet van Redouan El Yakoubi op Gökhan Yasar maakt het (weinige) De Meern publiek al aanstalten tot juichen, maar kan er op miraculeuze wijze toch nog voor opruiming gezorgd worden.

Het voetbal blijft matig, het tempo is te laag en de passing is slordig. Een cornerbal van rechts, genomen door Maurice Renger, wordt gemist door Mike van Houten en Alex de Bruijne kopt de bal een minuut of tien voor rust keihard in, waardoor De Meern tegen een achterstand van 0-1 aanloopt.

Aan de andere kant komt een voorzet van Kesley den Haag precies op het hoofd van Osmerald Hima terecht. Hij kan net niet de goede richting meegeven en ziet dit buitenkansje naast gaan, waarmee de hatelijke achterstand tot aan de rust blijft bestaan.

Een blessure van scheidsrechter Aalders is de oorzaak van een tijdelijke staking van de wedstrijd. Tijdens de rust kan zijn blessure behandeld worden en gelukkig, zij het met een dikke vertraging, kan hij verder!

De Meern komt veel feller uit de startblokken en het tempo wordt ook opgeschroefd. Er wordt meer druk op de verdediging van JOS gelegd, waardoor De Meern inziet dat ze niet met een “wonderploeg” als tegenstander te maken hebben!! In de 53e minuut wordt dit beloond, wanneer Gökhan Yasar een pass op maat geeft aan Eddy Vorm. Met een uitstekende schuiver passeert hij Mitchel Dijkstra;1-1. Even later is het Kesley den Haag die scoort maar wordt de grote vreugde wreed verstoord wanneer het doelpunt afgekeurd wordt. De reden zal altijd een raadsel blijven!!

JOS is zegge en schrijve nog maar één keer gevaarlijk. Het is Mike van Houten die het schot van de altijd gevaarlijke Patrick Lokken nog net met zijn vingertoppen weet te beroeren waardoor de bal op de lat belandt. De terug spattende bal is gelukkig een prooi voor onze keeper Mike, waardoor een achterstand wordt voorkomen.

Het venijn zit ‘m in het laatste kwartier. Allereerst is het Gökhan Yasar die De Meern op een terechte voorsprong brengt. Omdat JOS al drie keer gewisseld heeft en Alex de Bruijne geblesseerd raakt komen zij met 10 man te staan.

Twee hele fraaie goals bezorgen De Meern eindelijk weer eens een overwinning. Vanaf links is het Redouan El Yakoubi die met een prachtig krullend schot de 3-1 brengt. Een afgeslagen bal door de JOS verdediging wordt door Dion Gerritsen, ingevallen voor de moegestreden Eddy Vorm,  in één keer op zijn pantoffel genomen en laat keeper Mitchel Dijkstra voor de vierde keer kansloos.

Een hele belangrijke overwinning die ons op de ranglijst nog niet doet stijgen, maar we hebben in ieder geval wel een aantal concurrenten in het vizier. Volgende week de uitwedstrijd tegen DHC uit Delft.

Ad de Lange

De Meern: Mike van Houten, Steve Blokland, Joris van Rooijen, Irak Asad, Dustin van Doorn, Redouan El Yakoubi, Osmerald Hima, Bob Verweij, Eddy Vorm (70. Dion Gerritsen), Gökhan Yasar en Kesley den Haag.

Het AD schrijft op 7 maart 2016

De Meern: eindelijk weer drie punten

De terugkeer van een aantal geblesseerde spelers betaalde zich voor De Meern gisteren meteen uit. Tegen JOS Watergraafsmeer won de ploeg van coach Rob Zomer met 4-1. De laatste overwinning dateerde alweer van 8 november. Na een lange blessurebehandeling van de leidsman in de rust, poetste De Meern een 0-1 achterstand weg. Invaller Dion Gerritsen bepaalde met een fraai schot de eindstand. De Meern staat door de overwinning tiende en gaat zondag op bezoek bij nummer drie DHC.

De Meern-JOS Watergraafsmeer 4-1 (0-1)

Eddy Vorm 1-1, Gökhan Yasar 2-1, Redouan El Yakoubi 3-1, Dion Gerritsen 4-1