• U bent ingelogd als:

Eindelijk de 3 punten tegen Hoogland: 2-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het was een bewogen weekje geweest bij V.V. De Meern waarbij het interview met onze voorzitter in het AD wel wat stof heeft doen opwaaien. Met name de kop boven het artikel deed de honderden vrijwilligers binnen de club ietwat te kort, maar uiteindelijk lag het allemaal iets genuanceerder en toonde Frans zijn grote betrokkenheid door zowel de 1e, 2e als 3e helft aanwezig te zijn bij de wedstrijd tegen het nog “ongeslagen” (2 keer gelijk) Hoogland. Na de verliespartij tegen JOS en het gelijke spel tegen Dieze West was het erg belangrijk om vandaag 3 punten te behalen. Dan de opstelling van vandaag, Jordy Stins en Stevie Blokland waren geblesseerd hetgeen betekende dat Trevor Mulders en Sedan Ozan een basisplaats kregen toebedeeld van Rob Zomer en zijn assistenten (ja, dit oranje heeft wél gewoon assistenten). Waar het de gehele week prachtig zomerweer was geweest leek het vanmiddag af en toe wel herfst. Tel daar de Vuelta en De Formule 1 met Max bij op en je kunt je voorstellen dat de toeschouwersaantallen mager te noemen waren. Gelukkig waren er toch nog wel heel wat betalende toeschouwers, want de supporters van Hoogland waren op de tribune in de meerderheid. Nu kent De Meern een aantal verbaal sterk aanwezige supporters dus dat compenseerde enigszins….

 

Dan de wedstrijd, De Meern komt uitstekend uit de startblokken en Bob Verweij krijgt direct al een grote kans die helaas doel mist. Na een korte fase waarbij wij teveel de lange bal spelen is het uiteindelijk Gokhan die in de 14e minuut de ban breekt en de 1-0 binnenglijdt. Gek genoeg  luidt dit een mindere fase in van De Meern en komen we onder druk te staan. Uiteindelijk is het in de 25e minuut Oskar van Logtestijn die de 1-1 maakt. Het centrale verdedigingsduo ziet er hierbij wederom niet goed uit, dat zijn we niet gewend van deze mannen met hun jarenlange ervaring. Echter, de wedstrijd is nog lang, dus alle tijd om orde op zaken te stellen. En dat lijken we 5 minuten later al te doen als Kesly ten Haag een fraaie solo inzet die helaas op de paal belandt, dat had meer verdiend. Daar tegenover staan soms venijnige counters van Hoogland, maar die worden gelukkig in de kiem gesmoord. Noemenswaardig is nog een actie vlak voor rust, waarbij Gokhan een bal uit de lucht in 1 keer op zijn pantoffel neemt. Helaas brengt de keeper redding, anders was dit echt een wereldgoal geweest! We gaan dus rusten met een 1-1 tussenstand.

 

In de 2e helft een omzetting tussen Tom van der Linden en Sedan Ozan. Tom werd in de eerste helft nauwelijks  aangespeeld en Sedan speelde op rechts uiterst ongelukkig, dus hopelijk werpt deze positieruil zijn vruchten af. Evenals vorige week slaan we wederom kort na rust toe. En dit keer was het bestuur wel op tijd terug op het “ereterras” om deze goal live te aanschouwen…. Kesly krijgt de bal uit de kluts mee, hij loopt weg bij zijn tegenstanders en haalt met links snoeihard uit in de rechter bovenhoek. Een prachtige goal, in het AD wordt de vergelijking al gemaakt met Pogba, maar dat contract zit iets anders in elkaar weet ik uit betrouwbare bron……Neemt niet weg dat Kesly een puike partij speelt met deze goal als beloning, voor mij was hij “man of the match”. Na deze snelle voorsprong spelen we een fase erg goed voetbal, maar dat is helaas tijdelijk. Hoogland gaat opportunistischer spelen hetgeen in de 22e minuut resulteert in een scrimmage voor ons doel waarbij Taner uiteindelijk redding kan brengen. Inmiddels is er een aardig noodweer losgebroken en ruil ik mijn plastic glas in voor een echt glas om het vervolg van de wedstrijd vanuit de kantine te volgen. De druk op Taner wordt groter, maar we houden stand waarbij met name de sterk spelende Trevor Mulders regelmatig nuttig verdedigend werk verricht.  20 minuten voor tijd wordt besloten om een wissel toe te passen, Tom van der Linden verlaat het veld en wordt afgelost door Lejon Cats. Even later zal Giovanni Nicolaas Sedan Ozan ook nog vervangen. Hoogland gaat uiteraard meer risico’s nemen en voert de druk flink op. Het lijkt traditie te worden, want ook vandaag was het laatste kwartier weer “billenknijpen”. Wat mij daarbij opvalt is het grote aantal corners dat wij tegen krijgen hetgeen ook tegen Dieze West het geval was. In de slotfase trekt ook de keeper van Hoogland nog 2 keer ten strijde bij een corner, waarbij hij één keer zelfs bijna fraai doel treft. Om exact 15.50 uur fluit de goed leidende scheidsrechter Van Dongen voor het eindsignaal en kunnen we 3 punten bijschrijven. Een verdiende maar bovenal hele belangrijke overwinning waarover uitgebreid nagepraat wordt tijdens de 3e helft. Totdat het signaal vanuit het thuisfront komt dat de frituurpan bediend moet worden….tijd om op de fiets te stappen!

Volgende week op jacht naar de volgende 3 punten bij Alverna uit Wijchen (3 keer gelijk gespeeld) om 14.30 uur!

Edwin Ebskamp 

14’ 1-0 Gokhan Yasar

25’ 1-1 Oskar van Logtestijn

50’ 2-1 Kesley den Haag

De Meern: Taner Memili, Trevor Mulders, Irak Asad, Joris van Rooijen, Hakan Yasar, Rick Kruijs, Kesly ten Haag, Sedan Ozan (75. Giovanni Nicolaas), Gokhan Yasar, Bob Verweij, Tom van der Linden (69. Lejon Cats).