• U bent ingelogd als:

Einde van het tijdperk-Willaarts

Geplaatst in Rubrieken / Columns

 

Het was een historisch moment,  zaterdag 1 oktober tijdens de rust van Woudenberg-Geinoord. Toen werd rond kwart over drie in de bestuurskamer van sportpark De Grift een roemvolle periode afgesloten. Erik Willaarts kreeg een shirt overhandigd met het opschrift ‘Bedankt voor die mooie voetbaljaren’ en leverde met een symbolisch gebaar de schoenen in waarmee hij zich vijftien jaar geleden tot topscorer van de eredivisie schoot.

 

Willaarts is definitief gestopt vanwege knieproblemen. Zijn laatste duel speelde hij tegen de ‘oudjes’ van vv Vianen en uiteraard kwam Erik ook in zijn afscheidswedstrijd tot scoren. Hij heeft nu zijn shirt aan de wilgen gehangen en zijn schoenen en voetbaltas ingeleverd. Een vriend heeft al die  nostalgische voetbalspullen in ontvangst mogen nemen en heeft beloofd er een zorgvuldig plekje voor te zoeken.

 

Willaarts speelde niet alleen voor FC Utrecht, maar als amateur voor Scherpenzeel en Woudenberg. Als betaald voetballer was hij ook actief in Duitsland bij Borussia MG en daarna weer een periode bij FC Utrecht, Go Ahead en FC Dordrecht. Hoogtepunt uit zijn loopbaan was de hattrick tegen Roda JC in de nacompetitie die door FC Utrecht vooral dankzij deze treffers Europees voetbal opleverde.

Door : Hans van Echtelt