• U bent ingelogd als:

Effectief Hees laat ’t Vliegdorp hielen zien

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Eerste derby in competitieverband in voordeel van roodwitten

De selectie van Hees was zaterdag op de fiets naar Soesterberg gekomen voor de derby tegen gastheer Vliegdorp. Het bleek achteraf een goede warming-up, want met een 0-2 overwinning in de fietstas vertrok het peloton weer richting Soest.

Eenvoudig was die zege zeker niet, want de eerste helft domineerde het team van trainer Femke van Odijk. Met verzorgd voetbal werd Hees onder druk gezet. De ploeg van coach Harold Valkenburg had alle geluk van de wereld omdat Azzeddine Zougarh tweemaal alleen voor doelman Henk Reddering faalde. Van Odijk: ‘ We spelen goed, maar belonen ons niet. We zijn nog niet slim genoeg.’ De Soesterbergers kregen pal voor rust een extra domper te verwerken. Chris van den Berg werd binnen de beruchte lijnen neergehaald. De uitstekend leidende arbiter Tissink legde de bal terecht op de stip. Een koud kunstje voor Wesley Haasjes: 0-1.

In de rust had Valkenburg zijn team toegesproken. ‘ Ik vond de eerste helft niet om aan te gluren. Ik moest de poppetjes weer op de juiste plaats zien te krijgen.’ En dat was de coach aardig gelukt, want Hees zette nu op zijn beurt de thuisclub onder druk. Eerst testte Van den Berg met een kopbal keeper Loek Vermeulen, die katachtig pareerde. Het bleek uitstel van executie, want de 125 toeschouwers zagen Hees na een uur voetballen toch op 0-2 komen. Dennis Schaap zorgde met een listig steekbal ervoor dat Ruud Steur overtuigend kon afronden. De Soesters roken meer en kregen mogelijkheden om de score te vergroten, maar Vermeulen wenste daar niet aan mee te werken. De ploeg van Van Odijk was gebroken: ‘ Na die tweede treffer was het vertrouwen weg bij mijn jongens.’ Even leek het erop dat Vliegdorp nog wat in petto had en zocht de weg naar het Hees doel, maar dat was eerder de verdienste van Hees dat zich liet inzakken.

Van een echt derby gevoel was alleen bij Vliegdorp sprake. ‘ Veel jongens hadden er veel zin in. Sommige met kleine pijntjes sloegen donderdag de training over om er maar bij te zijn’, wist Van Odijk. ‘ Ik heb er bij ons niets van gemerkt. Alle uitduels van Hees zijn lastig. Het is iets mentaals’, merkte Valkenburg nuchter op. ‘ We mochten onze handen dichtknijpen met de 0-1 stand bij rust. Na rust hebben we Vliegdorp keihard vastgezet.’ Van Odijk baalde: ‘ Wat zonde. Gewoon onnodig verloren vandaag. We moeten de puzzelstukjes op de goede plaats zien te krijgen.’ Uitblinker Reddering, die zijn heiligdom schoon hield glimlachte van oor tot oor. ‘ Het is wel lekker om de nul te houden, maar om hier de drie punten te pakken is nog veel lekkerder.