• U bent ingelogd als:

Eerste wedstrijd Saestum eindigt in een 2-4 nederlaag

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

 

Vanmiddag begonnen we na een redelijk goed verlopen voorbereiding aan het nieuwe hoofdstuk het seizoen 2016/2017.

3 nieuwe spelers mochten hun debuut maken in het elftal van Maykel Tak

Op doel Chris Engel, op het middenveld Khalid Lamchachti en in de voorhoede Mo Talhaoui. Verder  maakten Olaf Verweij, Mitchell Edelbroek, Jeffrey van Maanen, Mano Bakkenes, Shaquill van Ewijk, Jordao Bakkenes, Mick Visser en Luuk Bruijnis het elftal compleet.

Op de bank zaten Yoeri Pot, Robin Akemann, Bart de Greeff, Hatim Kaaousass, en Niels Grevelman.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidrechter Rob Dumont nam Saestum het initiatief. APWC wachtte de aanvallende ploeg van Saestum op bij de 16 meter lijn en probeerde met lange trappen hun snelle spitsten te bereiken.

De verdediging van Saestum stond goed en hield de aanvallers van de bezoekers ver van het doel vandaan.  De 1-0 voorsprong zat er dan ook aan te komen en in de 11e minuut mocht de toen al geblesseerde Jordao Bakkenes zijn pijnlijke voet tegen de bal aanzetten om zo met een droog schot de 1-0 op het scorebord zetten.

Meteen na het doelpunt werd Jordao vervangen door Bartt de Greeff.  Jordao kon echt niet verder.

Diverse mogelijkheden deden zich toch voor de thuisploeg voor om de score uit te breiden, maar helaas elke keer stonden een been of een verdediger van de bezoekers in de weg om tot een positiever resultaat te komen.

Het wil niet zeggen dat de bezoekers zichzelf geen kansen gaven, 2x moest Chris Engel resoluut ingrijpen om een tegen doelpunt te voorkomen.

Een ieder hield rekening met een 1-0 overwinning de rust te bereiken. Maar de bezoekers uit Amersfoort dachten daar toch heel anders over. Een misverstand op het middenveld van de thuisclub leidde in de laatste 10 seconden van de 1e helft tot een aanval van de bezoekers en deze maakten van de mogelijkheid gretig gebruik om zo de 1-1 te scoren. Een fikse tegenvaller voor de thuisploeg.

 

De  2e helft werd zonder verdere wissels aangevangen.

APWC kwam echter door de meevaller in de laatste minuut wat beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg. Het initiatief lag echt bij de ploeg uit Amersfoort. Ze lieten de ploeg van Saestum rustig komen en brachten met lange ballen richting hun spitsten veel gevaar voor het doel van de thuisploeg.

 

Dit leidde dan ook in de 55e minuut tot een 1-2 voorsprong voor onze gasten. Saestum probeerde op alle manieren de achterhoede van de gasten onder druk te zetten. Dit leidde tot wat mogelijkheden, maar echt een doelkans leverde dit initiatief niet op.

Hatim Kaaousass mocht de plaats innemen van de vanmiddag niet gelukkig spelende Shaquill van Ewijk.

Goed doorzetten van Hatim brachten Khalid Lamchachti  in scoringspositie en die pakte deze kans om voor Saestum zijn eerste competitie goal te scoren.

2-2 Saestum probeerde door goed druk te zetten de uitslag in hun voordeel te beslissen, maar de uitgeslapen spelers uit Amersfoort brachten de snelle spitsten in stelling en zorgde zo voor het nodige gevaar voor het doel van Chris Engel.

Een zeer zwaar bestrafte handsbal van Captain Jeffrey van Maanen leidde tot een onnodige strafschop. In een duel vielen beiden spelers op de grond waardoor Jeffrey heel ongelukkig boven op de bal viel. Scheidsrecht Rob Dumont zag hier een strafschop in die onberispelijk ingeschoten werd door de penalty killer van de ploeg van APWC.

Nu werd het wel heel moeilijk om de verdedigende stellingen te verlaten om de gelijkmaker te scoren, maar er stond helaas niet anders op. De snelle spitsten van Apwc maakte goed gebruik van de geboden ruimte en brachten Saestum in de 85e minuut de nekslag toe en scoorden de 2-4.

Een aanval waaruit de eventuele 2-5 kon worden gescoord werd wegens buitenspel afgekeurd.

De spelers dropen na het laatste fluitsignaal teleurgesteld naar de kleedkamer waar trainer Maykel Tak hun opwachten om met ferme stem uit te leggen wat er zoal fout gegaan was in zijn ogen.

Volgende week op naar Vriendenschaar. Deze speelden vandaag uit tegen  Eldenia in Arnhem en moesten daar ook 2 punten laten.

Ze zullen gebrand zijn om volgende week in de eerste thuiswedstrijd een positiever resultaat te boeken aan onze jongens de opdracht dit te voorkomen.

 

 

 

SCOREVERLOOP

JORDAO BAKKENES 11E MIN

 

1-1       SUAT KAYA 45E MIN.

 

1-2      SALIM EL YOUSFI55E MIN

 

2-2        KHALID LAMCHACHTI  65E MIN

 

2-3         YUCEL YAGLI STRAFSCHOP  70E MIN

 

2-4         BRAHIM AOULAD  ABDELKADER 85E MIN