• U bent ingelogd als:

Eerste VoetbalFUNdag bij VVZ’49 groot succes

Geplaatst in Clubnieuws

Vrijdag 19 augustus 2016, de laatste dag van de zomervakantie… nog voor het voetbalseizoen voor de jeugdteams officieel van start gaat, krioelt het van de kinderen op de velden van VVZ. Het is eindelijk tijd voor de VoetbalFUNdag: een leuke, actieve en sportieve dag voor kinderen (leden en niet-leden) van 4 tot en met 12 jaar.

Samen met KidsFUNdagen (Sonja Huizinga) organiseerde het Jeugdbestuur deze dag om kinderen kennis te laten maken met voetbal of om de VVZ-jeugdleden alvast een beetje warm te laten draaien voor het nieuwe voetbalseizoen.

Vanaf kwart over 10 stroomden de kinderen binnen. Van tevoren had de organisatie gehoopt op ongeveer 50 deelnemers, maar dat aantal werd ruimschoots overtroffen. Precies 100 kinderen hadden zich aangemeld!!! Wat een opkomst!!!

Door het grote aantal aanmeldingen liep het programma wel een beetje vertraging op… een ieder moest zich melden bij Sonja en kreeg daarna te horen in welk groepje hij of zij ingedeeld was.

Om 11 uur was het dan gelukkig tijd voor de gezamenlijke warming-up! Gelukkig werkte het weer goed mee en hoefden de spiertjes niet lang opgewarmd te worden. Honderd paar handen zwaaiden de ouders uit, waarna de officiële training kon gaan beginnen.

Overal waar je keek waren kinderen enthousiast aan het voetballen: er werd gelachen, gezweet, gestreden en genoten.

Om half 1 was het tijd voor de gezamenlijke lunch in de kantine. Tijdens de voorbereidingen werden er wel een aantal wenkbrauwen gefronst: hoe krijg je 100 kinderen tegelijkertijd aan het eten zonder dat de kantine verandert in de spreekwoordelijke ‘zwijnenstal’? Maar die zorgen bleken totaal overbodig: er vlogen geen boterhammen door de kantine en er hingen geen klonten boter aan het plafond… er werd heerlijk gesmuld van de grote lading boterhammen die rijkelijk belegd werden met bergen hagelslag of een duimendikke laag pindakaas of chocopasta. De cherry-tomaatjes en de plakken komkommer vonden ook gretig aftrek en het geheel werd aangevuld met emmers limonade.

Met de chocopasta nog op de wangen vertrokken de kinderen na de lunch weer naar de velden voor het vervolg van het programma.

Halverwege de middag was het ook nog even tijd voor een ijsje. Honderd kinderen gebroederlijk bij elkaar, genietend van een ijsje: het was een genot om naar te kijken…

Om 15 uur werd de middag afgesloten: alle kinderen werden verzameld op het hoofdveld en de leiders/begeleiders van de groepjes werden, onder luid applaus, bedankt voor hun hulp en hun gezelligheid!!

Het was een zeer geslaagde dag, die zeker voor herhaling vatbaar is!! De organisatie liep met een zeer tevreden gevoel over het terrein.

Aan deze dag hebben heel veel mensen meegewerkt: te veel om allemaal bij naam te noemen en omdat wij bang zijn dat wij iemand vergeten, doen wij het op deze manier….Wij willen iedereen heel, heel erg bedanken voor zijn/haar hulp, in welke vorm dan ook!! Zonder jullie was het nooit zo’n topdag geworden!!!