• U bent ingelogd als:

Eerste seizoenszege SVL door 3-1 zege op apathisch Montfoort

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SVL was in eigen huis te sterk voor Montfoort.

Bron AD.nl
SVL was in eigen huis te sterk voor Montfoort. © Stan Bos
Zaterdageersteklasser SVL pakte de eerste seizoenszege. Op eigen veld waren de Langbroekers met 3-1 te sterk voor Montfoort, dat vooral na rust een zwakke, apathische indruk maakte.

De Langbroekers schoten uitstekend uit de startblokken. Binnen anderhalve minuut was het raak. Walter Cremers dekte uitstekend door en gaf een afgemeten voorzet op Willem Baaij, die de bal vakkundig over keeper Robin Vianen in het doel schoot (1-0). Lang kon de ploeg van Dennis Koorn niet genieten van de voorsprong. Tien minuten later schoot Nick Koppers de gelijkmaker achter doelman Geert-Willem Merkens, die vanmiddag voor de 350ste keer onder de lat stond. Montfoort voetbalde voor rust beter, al kwam SVL er soms gevaarlijk uit. Tot doelpunten leidde dat niet.

De tweede helft was kwalitatief niet hoogstaand. Toch scoorde SVL twee keer. Uit de kluts scoorde de vorige week vader geworden Martijn Verkerk de 2-1. Zeven minuten voor tijd hadden de Langbroekers de wedstrijd in de knip. Een schot van Walter Cremers werd van richting veranderd door Ricardo Bakker en belandde in het Montfoort-doel. SVL boekte daardoor de eerste overwinning van dit seizoen. Het elftal heeft nog wel een wedstrijd tegoed.