• U bent ingelogd als:

Eerste optreden Soester Elftal voor herhaling vatbaar

Geplaatst in Clubnieuws

De 2-2 uitslag die op het scorebord stond na afloop van de eerste wedstrijd van het Soester Elftal tegen Hooglanderveen was niet van belang voor de organisatoren. Rene Ribberink, man van het eerste uur van het evenement was tevreden. ‘ Doel is het verbinden van de Soester clubs. Ik heb veel plezier en inzet gezien. Ik heb genoten vandaag.’

Binding clubs

Ondanks het fraaie weer waren er slechts 250 toeschouwers afgekomen op de eerste editie. Hooglanderveen onder leiding van voormalig VVZ’49 en SO Soest coach Karel Knaap vormde een geduchte tegenstander. De Soesters, gestoken in het maagdelijk wit kwamen op voorsprong door Daniel Groen. Die treffer werd haarscherp vastgelegd door Ed Groen. De huisfotograaf van SEC  was trots op zijn zoon. ‘ ja, wat mooi dat hij mee mocht doen en dan nog scoren ook.’ Voor Daniel Groen was het voorlopig zijn laatste optreden op de soester velden. ‘Ik woon in Amsterdam en dan is bij SEC voetballen lastig. Daarom is het mooi dat ik dit mag meemaken.’ Die mening deelt Howard de Jong. ‘ Het is een leuk idee. Dit moeten ze vaker doen dan krijg je meer binding bij de clubs’, aldus de SEC-veteraan. In het veld waren de rollen  omgedraaid, want Hooglanderveen kwam verdiend op voorsprong. Toch kwam de ploeg van Ribberink op gelijke hoogte. Tristan Walet zorgde voor een 2-2.

Varia van reacties

Henk Timmerman, ex-preses van ’t Vliegdorp vond het een mooi initiatief. ‘ Alleen was een tegenstander die wat meer aanspreekt leuker geweest. Misschien is het beter om een minitoernooi te spelen om het Soester Voetbalkampioenschap.’ Dat vind VVZ-er Ries Brouwer ook: ‘ Ik denk dat dit geen lang leven beschoren is. Een kampioenschap zou beter zijn.’ Des gevraagd pareert Ribberink die reacties: ‘ Kijk, we kunnen Oud-Feijenoord wel laten komen, maar die vragen zomaar 5000 euro en dat hebben we niet. Bovendien krijgen we er dan met 8-0 van langs. Dan heb je wel duizend toeschouwers langs de lijn, maar de jongens in het veld schieten daar niets mee op. Het gaat ten koste van de sfeer. En juist die sfeer moet de clubs gaan verbinden.’

Wellicht laatste keer

Voor Timo Timmer is het wellicht de laatste keer. De 39-jarige verdediger van Hees, die een prima partij speelde, zag wel niveauverschil in zijn ploeg: ‘ Laat ik het maar bot zeggen. Ik kan goed een bal afpakken, hard werken en ben sterk met mijn hoofd en dat is het. Heb genoten van de wedstrijd en van de trainingen. Ik speelde nu met Hidde Reitsma en Ruben de Goede, waar ik altijd tegen voetbalde. Ik hoop er volgend jaar ook weer bij te zijn, want bij Hees ga ik ook nog een jaartje door.’ Waar dat volgend jaar is werd door Hidde Reitsma bepaald. De aanvoerder trok SEC als gastheer uit de beker. Tussendoor collecteerde Jochem de Jong en Gijs Schaap voor de stichting  ZoAlsJan. Het duo deed dat zo streng dat zelfs de fanatiekste Scrooge types hun knip trokken. Ribberink, die met Stephan Ott aan de basis stond blikte nog even terug.  Samen met Stephan heb ik uit alle clubs jongens benaderd om te helpen met het organiseren. En dat moesten allemaal mannen zijn die samen door één deur konden. Dat is perfect verlopen. We hadden slechts één leermoment vandaag. We hadden maar drie spitsen vandaag’, glimlacht Ribberink.

Opstelling

1e helft;

Daan van Vliet,Eny Tammer, Sonny Ribberink, Timo Timmer, Max Wolfsen, Maurice van Agterveld, Ryandall Bitorina, Tristan Walet, Hidde Reitsma, Daniel Groen, Ali Coban.

2e helft;

Barry Looysen, Gido de Hiep,Stefan Jak, Martijn Huiden, Arjen Timmerman, Nick van de Munt, Ruben de Goede.

Staf; Rene Ribberink, Michiel Kok, Pascal Kamerbeek, Marcel van Essen en Charles Roest.

Tekst:Ton van Zoeren