• U bent ingelogd als:

Eerste derby Eemboys tegen SV Baarn lijkt spektakelstuk te worden

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

Zaterdag 9 december is Sportpark Ter Eem het decor van de eerste derby in competitieverband tussen gastheer Eemboys en SV Baarn.

EXTRA MOTIVATIE Alle voortekens wijzen erop dat er zowel op en buiten het veld zich er een waar spektakelstuk zal afspelen, want Eemboys ontstond een kwart eeuw geleden doordat leden van Baarn graag op zaterdag wilde voetballen. Daarom zullen de blauwwitten zaterdag wellicht extra motivatie te toon spreiden om de ploeg van trainer Tom Gerzgas te verslaan.

DERBY DOOR RUIL  SV Baarn maakt deze derby mogelijk door dit seizoen de zondagtak te verruilen voor het voetbal op zaterdag. De club maakte een stroeve start mee, maar begint nu wat punten te sprokkelen. Toch bivakkeert de traditieclub nog in de onderste regionen. Eemboys daarentegen maakt tot nu toe een uitstekend seizoen mee. Goede resultaten leverde een plaats in de subtop op. De ploeg van Ribberink, die onlangs voor een jaar bijtekende, ligt op koers.

VAN WANTEN Doch deze ingrediënten zijn geen garantie voor een wedstrijd met goed voetbal. Maar saai zal het zeker niet worden, want zowel Ribberink en Gerzgas zullen qua vechtlust alles uit de kast trekken om dit duel met emotionele waarde in hun voordeel te beslissen. Beide coaches wisten tijdens hun voetballoopbaan ook al van wanten.

ALTIJD FEEST Saillant detail is dat de terreinen van de beide verenigingen nagenoeg ruggelings tegen elkaar liggen. Dus wat er ook gebeurt, er zal voor de voorbijgangers vanaf de Geerenweg  altijd wel een feestvierend clubhuis te horen zijn.

Eemboys- SV Baarn  aanvang 14:30 uur

Tekst: Ton van Zoeren