• U bent ingelogd als:

Eerste competitiewedstrijd Maarssen 1 valt in het water

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

VV Maarssen 1 is de competitie teleurstellend begonnen. Op een nat sportpark in Nieuwer ter Aa verloren de mannen van Maarssen met 3-1 van Nita.


Maarssen nam nog wel een voorsprong nadat een vlot lopende combinatie gestuit werd met een overtreding in het strafschopgebied. Wesley van Zoolingen benutte de penalty en er leek geen vuiltje aan de lucht. Een blunder leidde de onnodige gelijkmaker in en gaf Nita het vertrouwen terug. Net voor de rust kwam de thuisclub uit een corner zelfs op 2-1.


Maarssen was in de tweede helft niet bij machte om terug te komen in de wedstrijd. En toen Nita voor de derde keer scoorde uit een vrije trap was de wedstrijd gespeeld.


Een valse start voor VV Maarssen en een hardhandige kennismaking met de derde klasse voor een aantal spelers. De instelling en werklust zullen 100% moeten zijn en dan pas kunnen voetballende kwaliteiten de doorslag geven. Nu werd de eerste derby terecht verloren. Volgende week derby nummer 2, als Kockengen richting Maarssen komt. Maarssen zal dan een dubbele revanche willen nemen; zowel om de nederlaag tegen Nita weg te poetsen, maar ook om de grote uitnederlaag bij Kockengen vorig seizoen te kunnen vergeten.