• U bent ingelogd als:

Eerste competitie wedstrijd werd een overwinning voor SVL uit tegen Geinoord 0 – 1.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Dit verslag had u nog van ons tegoed.

Zaterdag 3 september 2016.

De eerste overwinning is binnen in een zwaar bevochten wedstrijd, waar de vele doelkansen voor beide elftallen meerdere malen voor open doel werden gemist. SVL ging er voor en wilde wat het  koste een goed resultaat boeken en dat lukte volledig, al was de gegeven penalty wel zwaar bestraft door de scheidsrechter, die overigens goed floot. Je kon wel stellen dat de ploeg van Jan Gaasbeek met veel inzet deze wedstrijd met een overwinning naar huis nam.

In de 4de minuut was het Selcuk Albayrak die SVL uit een voorzet van Thomas Malolepszy  op 0 – 1 kon zetten, maar hij kreeg de bal verkeerd op zijn been. Geinoord kreeg een kleine kans in de 15de minuut, maar het schot ging voor langs. In de 24ste minuut werd de bal achter Geert Willem Merkens geschoten, maar deze werd afgekeurd wegen buitenspel. In de 41ste minuut  gaf de scheidsrechter SVL een Strafschop wegens het onderuit halen van Selcuk Albayrak, wat zwaar bestraft was. Willem Baaij name de penalty en gaf de keeper geen kans en zo ging SVL met een 0 – 1 voorsprong de rust in.

Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. De keeper van Geinoord stopte, in de 55ste minuut,  een hard ingeschoten bal van Thomas Malolepszy uit een voorzet van Willem Baaij. Willem Baaij kreeg in de 59ste minuut een onnodige gele kaart. Selcuk Albayrak miste in de 61ste  minuut, op een haar na, een in te lopen voorzet van Thomas Malolepszy. Ook Geinoord bleef gevaarlijk, in de 75ste minuut schoot Daniel Makkee net voorlangs en werd uit een corner van Geinoord de bal door de verdediging van SVL van de lijn geschoten. In de 76ste minuut  moest Thomas Malolepszy geblesseerd het veld verlaten, zijn vervanger was Martijn Verkerk Mehmet Kaya schoot in de 78ste minuut rakelings over. Ook Martijn Verkerk kreeg in de 78ste minuut  een gele kaart. Geinoord ging één op één spelen en dat gaf SVL de kans om met een counter te scoren. In de 85ste minuut raakte Selcuk Albayrak , uit een counter, de paal. Bram Peeters kwam in de 78ste minuut het veld in voor Mehmet Kaya. Al met al toch een verdiende overwinning voor SVL.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Frank Barte, Joran Hofman, Roben Schenk, Danny Kuijer, Walter Cremers, Thomas Malolepszy (Martijn Verkerk), Wouter van Hoof, Selcuk Albayrak, Mehmet Kaya ( Bram Peeters) en Willem Baaij.

Correspondent Hans Jansen.