• U bent ingelogd als:

Een weekend van extremen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Afgelopen zondag mocht Saestum aantreden tegen Roda’46 uit Leusden. Voor de ploeg uit Leusden stond er veel op het spel, namelijk voetballen tegen nacompetitie voor degradatie. Voor Saestum was er een nog een kleine kans op de titel met een hoop mitsen en maren!

Als Hooglanderveen punten laat liggen en Saestum won dan was Hooglanderveen nog geen kampioen. Echter moeten zij dan ook de laatste wedstrijd verliezen en dat is thuis tegen Roda’46. Het weer was behoorlijk warm en gezien het feit dat er op kunstgras gespeeld moest worden zou het alleen maar warmer worden. Extreem warm was het op het veld. Gelukkig is er gekozen voor een drinkpauze om zo weer het vocht aan te vullen.

Gezegd moet worden dat Roda’46 er alles aan deed om als winnaar uit de bus te komen, Saestum gaf niet thuis de eerste helft. Niet meer dan verdiend stond Roda’46 na 44 minuten voetbal 3-0 voor, een stand die Saestum zich niet meer kon herinneren. De laatste verliespartij was inmiddels op 31 januari tegen Hooglanderveen. Op slag van rust kon Saestum nog iets terug doen in de vorm van Lhasse Hercules die een voorzet kon binnen koppen.

In de rust werden er twee wijzigingen door gevoerd namelijk Lhasse Hercules en Niels Grevelman verlieten het veld voor Jordi van Sonderen en Wouter Mullink.

Tweede helft liet Saestum meer zien en kwam nog terug tot 3-2 door een goal van Glenn van Greuningen. Na deze aansluit treffer kreeg Saestum nog kansen op de 3-3. Echter de keeper van Roda’46 was een behoorlijk sta in de weg en anders wel de lat. Roda’46 heeft en kon niets creëren in de tweede helft dan alleen maar tegen houden en vooral tijdrekken.

Eerlijk gezegd mocht Saestum geen aanspraak maken op de overwinning daarvoor was de eerste helft te mager en kon dit beschouwd worden als de slechtste helft van dit gehele seizoen. Doordat Hooglanderveen won met 0-1 bij SV Zeist konden zij zich kronen als kampioen van de 3e klasse D. Waarvoor onze felicitaties!

En omdat Vriendenschaar ook zijn wedstrijd verloor met 3-2 veranderde er niets in de top van het klassement. Saestum blijft 2e staan. Geleerd moet er wel van worden want als men met deze instelling zoals de eerste helft de nacompetitie ingaat dan heeft Saestum daar niets te zoeken. Gelukkig liet de tweede helft wel een verbetering zien.

Was er dan ook iets positiefs te melden? Ja zeker, na lang blessureleed (24-10-2015) van Wouter Outmans heeft deze ongeveer 15 minuten voor tijd weer zijn rentree gemaakt in het eerste elftal. En ook Luuk Bruijnis was weer terug te vinden op het wedstrijdformulier, voor hem is het nog een weekje wachten om zijn comeback te kunnen noteren.

In een weekend van extremen: het warme weer, de extreem slechte eerste helft en natuurlijk het kampioenschap in extremis van PSV kijken we weer na de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Op tweede pinksterdag speelt Saestum thuis om 14.00 uur tegen VVZA. Daarna zal de blik zich volledig op de nacompetitie zijn gericht en hopen we dat we hoge ogen gaan gooien!

Ditmaal een gast reporter