• U bent ingelogd als:

Een wedstrijd in 12 minuten beslissen is ook een kwaliteit

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

ONA 53 uit Wageningen wat moeten we daar van verwachten. Voor de wedstrijd hadden we met de staf rondom deze wedstrijd een discussie over het vergelijk tussen het voetbal in het oosten en het westen in dit land. ONA 53 speelt al jaren op 3e en 4e klasse en is in vergelijking een zelfde vereniging als Saestum.

De mensen rondom ONA 53 moesten wel erkennen dat het nivo in West 1 hoger ligt dan het nivo in Oost 1.  Dit was allemaal voor de wedstrijd we waren benieuwd wat het zou worden deze middag.

 Vanmiddag stond de wedstrijd olv van scheidsrechter Draaijer. Saestum heeft olv van deze scheidsrechter de ervaring wedstrijden met grote uitslagen te beëindigen.

Saestum startte vandaag in de vertrouwde opstelling op het middenveld en mocht Shaquil Ewijk de plaats innemen van Glenn van Greuningen. De strijd om de plaatsen op het middenveld wordt steeds heviger.

Jammer genoeg heeft Tom Steijger deze week aangeven voor zijn maatschappelijke werk te kiezen en is daarom direct gestopt wat we heel erg jammer vinden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisploeg de bovenliggende partij. Van alle kanten werd de verdediging van onze gasten onder druk gezet. Doelpunten konden niet uitblijven. Een ieder langs de kant kon zien dat als er eenmaal gescoord zou worden de score in rap tempo hoger zou gaan worden.

De 1-0 werd door Nick Garia  in de 11e minuut gescoord uit een assist van aanvoerder Jeffrey van Maanen.

Shaquil van Ewijk mocht nog geen 8 minuten daarna de 2-0 tegen de touwen schieten. Een 2-0 voorsprong in nog geen 10 minuten bracht bij de ploeg van Maykel Tak een nonchalance in het spel. Onze e gasten van ONA 53 poogde de uitslag naar zich toe te trekken, maar onze sluitpost Chris Engel was wederom in een topvorm. De 3 doelpogingen in 20 seconden konden hem niet van de wijs brengen. 2 maal was hij een sta in de weg, daarna de paal en ook nog een speler die de bal van de lijn haalde. De 2-1 was niet weggelegd  voor de ploeg uit Wageningen.

Neen, Bart de Greeff ging mee naar voren en maakte als rechtsback op links de 3-0 . Maykel Tak was echt blij met deze treffer want in 12 minuten afstand nemen van je tegenstander is op zich toch wel heel bijzonder.

Dus vanaf minuut 11 tot minuut 23 scoorden Saestum 3 doelpunten. Zou dit een record zijn, is er al eerder zo vaak is gescoord in 12 minuten? 

De druk op het doel van ONA bleef en dat leidde in de in de 35e minuut tot het vierde doelpunt van Saestum. Yoeri Pot scoorde met een kopbal het 4e doelpunt voor de thuisploeg. Je heb het wel eens eens over kopballen maar deze mag zeker in een apart lijstje geplaatst worden. Hoog kwam Yoeri boven de verdedigers en keeper van de gasten uit en scoorden zo ruim een halve meter hoog boven de achterhoede van onze gasten de 4-0 .

Zo’n ruime voorsprong  om is lekker van de rust te genieten maar Ona 53 dacht daar anders over en scoorden nog voor rust de 4-1.

Trainer Maykel Tak was not amused over dit doelpunt en riep daar zullen jullie het nodige over horen in de rust.

Saestum startte de 2e helft dan ook zonder Jeffrey van Maanen en Khahlid Lamchachti hun plaatsten werden ingenomen door Mike Visser en Glenn van Greuningen.

Vanaf de 1e minuut werd de druk op het doel van de bezoekers opgevoerd. Dit leidde al in de 46e minuut tot de 5-1 voorsprong. Mano Bakkenes,  degene die de aanvoerdersband had overgenomen van Jeffrey van Maanen. Met een pegel van zo n 20 meter verraste Mano een ieder in de achterhoede van onze bezoekers incusief de doelman en scoorden in  de uiterste hoek met een mooi doelpunt.

Trainer Maykel Tak bleef aandringen om de bal in de ploeg te houden en zo de ploeg van Ona op nog een grotere achterstand te zetten. Een uitslag met dubbelle cijfers behoorde zeker tot de mogelijkheden. Maar ja probeer een ploeg maar eens te coachen die al ruim met 5-1 voorstaat. Yoeri Pot gaf aan last van zijn enkel te hebben en uit voorzorg mocht Hamit Kaouass zijn plaats innemen.

Met wat individuele acties bracht deze invaller de gasten nog weleens in de problemen.

Door de bal in de ploeg te houden werd ONA 53 de kans ontnomen om het Saestum nog eens moeilijk te maken.

Als sluitstuk had gelegenheidsaanvoerder nog wat in huis, een vrije schop zo n 20 meter van het doel van de tegenstander werd loep zuiver langs het muurtje en de verbazend kijkende doelman geschoten en zo kwam de eindstand van 6-1 op het scorebord terecht.

Wij hebben niet de prijs van Man van de wedstrijd bij Saestum, wij gaan altijd uit van een teamprestatie. Dat willen we eigelnlijk ook wel zo houden maar voor vandaag dan even een uitzondering: Mano was vandaag de beste.