• U bent ingelogd als:

Een streekderby van de eerste orde of sterker nog : een gemeentederby SVL – CDW. 2 – 2.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 16 september 2017

Er werd al wekenlang over gepraat en bij een horecabedrijf in Wijk bij Duurstede kon men op de uitslag gokken. Dat de opbrengst van die gokkerij naar een goed doel gaat maakte het allemaal nog leuker, interessanter en spannender. De besturen van beide clubs kwamen ook overeen dat er voor deze wedstrijd entreegeld gevraagd zou worden en dat die opbrengst bij het gokgeld gevoegd zou worden.

Drie vragen waren er dus voor de wedstrijd begon:

1. Hoeveel mensen zouden er op komen dagen?

2. Hoeveel geld zou er opgehaald worden?

3. Wat zou de uitslag van de wedstrijd worden?

Antwoorden:

1. Hoewel we er meer hadden verwacht, zijn er rond de zevenhonderd kijkers geteld.

2. En iedereen blijkt het nut van het goede doel begrepen te hebben want er werd niet minder dan € 1.570.00 entreegeld bijeen gebracht.

3. De uitslag werd 2 -2. Een betere uitslag kan men zich niet wensen als buren zich met elkaar meten en de echte uitkomst van de dag is zoals hierboven omschreven.

 

Nog meer feestelijkheden: Walter Cremers werd voor de wedstrijd een aanvang nam in het zonnetje gezet omdat hij zijn 200e wedstrijd voor SVL speelde. Voor die gelegenheid had men oud SVL – coryfee Maurice Pot weten te benaderen om Walter in lovende woorden toe te spreken.

Zeker in het begin waren de teams nog aardig tegen elkaar opgewassen, hoewel CDW al in de tweede minuut uit een vrije trap dicht bij een treffer kwam duurde het nog vrij lang voor er een doelpunt viel. En dat doelpunt kwam er voor CDW. Toch inmiddels wel tegen de verhouding in en heel duidelijk vanuit een buitenspel positie. De Wit gaf Geert-Willem Merkens zo gemakkelijk het nakijken. Even erna moest de Langbroekse keeper nog een keer aan de bak om een tweede te voorkomen. In de 34e minuut wist verdediger Rob van Eem uit een vrij onoverzichtelijke situatie de stand op 1-1 te brengen en kreeg SVL in de 43e minuut een penalty waar Rik van Leeuwen nooit moeilijk over doet en stand was 2-1. Volgens velen een cadeautje. Maar nog voor het rustsignaal wist CDW de boel weer glad te trekken door een flitsende kopbal van weer de Wit.

Trainer Koorn had in de rust Willem Baaij achtergelaten en Danny Kuijer vulde die plaats in. De tweede helft verliep zonder noemenswaardige hoogtepunten. Aan beide zijden werd er nog een paar keer een wissel toegepast, maar de slagkracht van beide teams bleef uit. De stand bleef dus 2-2 en voor SVL maakte dat niets uit omdat het zich al geplaatst had, maar misschien had CDW met winst en dus vier punten nog wel een kans gehad om door te gaan in de beker.

Opstelling SVL:  Geert-Willem Merkens – Bastin Hofman – Rob van Eem – Rik van Leeuwen – Anis el Makrini – Martijn Verkerk (Mitchel de Vaal) – Robin Jansen – Walter Cremers – Alex van Eem (Kevin van Leeuwen) – Willem Baaij (Danny Kuijer) – Selçuk Albayrak.

Volgende week eerste competitiewedstrijd thuis om half drie tegen DTS uit Ede.

M.v.d.P.