• U bent ingelogd als:

Een punt gewonnen of 2 verloren? JOS Watergraafsmeer – De Meern 3-3

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron VV De Meern, Edwin Ebskamp

De afgelopen dagen werd er meer gesproken over het strooizout dan over de kunststof korrels, de vraag was dan ook of de wedstrijd uit bij JOS Watergraafsmeer door zou gaan. Echter, zondagochtend vroeg kwam reeds het verlossende bericht dat het kunstgrasveld prima bespeelbaar was en dat bleek ook het geval. Op 1 wedstrijd na (Heerenveen-Woezik 3-1) werden alle overige wedstrijden in de poule overigens wel afgelast. Vandaag dus de wedstrijd tegen de nummer 5 uit onze competitie, de fusieclub (J.O.S. en Watergraafsmeer in 1995) heeft een zeer bescheiden onderkomen, waarbij met name de kantine wel een bezoekje van de winterschilder had kunnen gebruiken.

De grote vraag was hoe de teams uit de winterstop zouden komen, rond 16 uur zouden we het deze zondag weten. Een winterstop die mede in het teken stond van transferperikelen, waarbij Gokhan Yasar en Redouan El Yakoubi een contract bij 3e divisieclub DVS ’33 Ermelo tekenden en bekend werd dat onze trainer Rob Zomer volgend seizoen zijn carrière bij zaterdag eerste klasser VVZ ’49 uit Soest voortzet. Het zal nog wel even onrustig blijven vermoed ik…..Toen ik de opstelling van vandaag onder ogen kreeg moest ik wel even met mijn ogen knipperen. Heelhuids waren we in ieder geval niet uit de winterstop gekomen. Geblesseerd waren Bob, Stevie, Taner, Redouan was ziek. Hierdoor stond Twan op het doel, achterin Trevor, Rick H., Irak en Hakan. Op het middenveld Rick K, Joris en Anis en voorin Tom, Kesly en Jordi.

Om 14 uur fluit scheidsrechter Erkens voor de aftrap waarbij wij gelijk het initiatief nemen. En achteraf kunnen we stellen dat dit de gehele wedstrijd zo is geweest. Het was prachtig om te zien hoe we, met als aanjager Rick Kruijs, steeds weer druk op de achterhoede van JOS wisten te zetten. Hierdoor moesten Rick, Jordy, Tom en Kesly wel heel veel meters maken, maar JOS wist er geen raad mee behalve de lange bal te spelen. Dit resulteerde in de eerste 25 minuten in maar liefst 7 corners voor ons! Helaas haalden wij hier niets uit, want een voorsprong was toen dik verdiend geweest. Helaas zijn de goden ons niet goed gezind, want in minuut 23 maakt Twan een ongelofelijke blooper. Een half schotje van Alex de Bruijne kan hij simpel oppakken, maar hij laat de bal zowel door zijn handen als benen glippen. Vaak heb ik de goals wel op film, maar voor dit schotje liet ik de “record” knop ongemoeid…..Wellicht achteraf maar goed, want dit was zeker een hit op YouTube geworden. Vervelend voor het team en zeker ook voor Twan, want deze 1-0 achterstand  is echt de omgekeerde wereld gezien het spelbeeld. Gelukkig duurt het niet lang voordat we de gelijkmaker scoren. We noteren minuut 27 als Kesly in de voeten wordt aangespeeld, wegdraait en de bal op Irak Asad legt die met zijn chocoladebeen (links dus…..) de bal beheerst achter keeper Dirven schuift.

Na dit doelpunt gaat het even gelijk op, waarbij Trevor ongelukkig op zijn schouder valt en even gevreesd wordt voor een sleutelbeenblessure. Gelukkig valt het mee en kan hij de wedstrijd vervolgen. Deze stand lijkt ook de ruststand te worden totdat Tom van der Linden het op zijn heupen krijgt. Een rush over de gehele linkerkant eindigt met een lage voorzet die zoveel paniek veroorzaakt dat Clayton Karsari de bal achter zijn eigen doelman werkt. En zo gaan we met een verdiende 2-1 voorsprong de rust in.

Na de rust komen de teams ongewijzigd het veld op, waarbij met name voor Jos toch wel redenen waren om te wisselen. Trainer Roy van Mije was na afloop niet mild over zijn eigen ploeg, dus ik vermoed dat er tijdens de rust wel een donderspeech is gehouden. Ik zie dat vooral als verdienste van De Meern, wij strijden, zetten druk, gaan voor elkaar door het vuur en spelen gewoon goed. In het begin van de 2e helft staan we even onder druk, grootste consternatie is als wij via een knie de bal terugspelen op Twan en hij de bal oppakt. Spits Patrick Lokken (wie kent hem niet….37 jaar oud inmiddels) ziet dit als een onreglementaire terugspeelbal en gaat helemaal uit zijn plaat hetgeen hem terecht een gele kaart oplevert. Patrick Lokken heeft weliswaar veel ervaring, maar de spelregels beheerst hij maar matig…… Terugspeelbal? Hoe zat dat ook alweer?

Echte kansen krijgt JOS niet en langzaam voetballen we ons onder de druk uit. Ik vind het mooi om te zien dat we veel voetballend oplossen, maar als het even nodig is mannen als Trevor Mulders en Rick Hauwert ook niet aarzelen om de bal over de zijlijn te schieten. En zo hoort het ook! In de 10e minuut van de 2e helft laat Kesly zijn klasse weer eens zien, maar helaas ziet hij zijn schot op de lat uiteen spatten. Een paar minuten later schiet Tom na een actie over links net voorlangs. Tom is natuurlijk een grillige voetballer die goede met slechte momenten afwisselt, maar je merkt dat als hij vertrouwen heeft en hij zijn mannetje opzoekt er vaak gevaar uit voortkomt. En zo was het vandaag ook. In deze fase is het echter vooral Kesly die onnavolgbaar is, zijn tegenstander gooit het maar over een andere boeg en na de zoveelste overtreding op Kesly vindt de scheidsrechter het welletjes geweest krijgt hij terecht geel. Kort daarna wordt hij ook gewisseld waarbij we aan de overkant de deur van de kleedkamer dicht hoorden klappen……De scheidsrechter floot tot dit moment goed, maar daarna raakt hij toch aardig de weg kwijt.

Ondertussen zijn de moegestreden Jordy Stins en Tom van der Linden gewisseld voor respectievelijk Eddy Vorm en Gokhan Yasar en koesteren we onze 2-1 voorsprong. Echter, het laatste kwartier nadert en dat is historisch gezien nu éénmaal niet ons sterkste deel van de wedstrijd….Ondertussen heeft Gokhan 2 kansen gehad om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar is het de 82e minuut als we de deksel op de neus krijgen. Hakan wordt op de achterlijn uitgespeeld, de bal wordt voorgezet en Alex de Bruijne kan de bal binnenlopen en de 2-2 maken. Nog geen 2 minuten later wordt Gokhan op de rand van de 16 in zijn voeten aangespeeld, draait weg bij zijn tegenstander en wordt dan onreglementair neergelegd. Geen 100%, maar een 200% strafschop. Wij zijn wellicht oranje gekleurd, maar zelfs de tegenstander inclusief hun supporters zijn unaniem, duidelijker kan een strafschop niet zijn. Echter, de heer Erkens ziet het anders (of helemaal niet….) en hier wordt ons echt een penalty door de neus geboord. Irak kan zijn emoties even niet de baas en krijgt voor dit commentaar de gele kaart hetgeen zijn 4e gele kaart is en dus de volgende wedstrijd een schorsing betekent.

En dan treedt murphy’s law in werking….het is de laatste minuut van de reguliere speeltijd als Ian Refos de bal diagonaal achter Twan weet te schieten en de 3 punten bij JOS lijken te blijven. Echter, er zijn nog een paar minuten blessuretijd te gaan en kenmerkend voor vandaag….we geven niet op! En niet geheel verrassend is het Kesly den Haag die vanaf de rand van de 16 in de 94e minuut de bal op erg fraaie wijze in het doel weet te krullen. Voor hem de beloning van een uitstekende wedstrijd. En zo eindigt deze wedstrijd in 3-3 en moeten beide ploegen de punten verdelen.

Na afloop rijst de vraag of we nu 2 punten hebben verloren of 1 punt hebben gewonnen. Voor allebei valt wat te zeggen, maar voetballend hadden we verdiend (ruim) te winnen vandaag. En dat biedt vertrouwen voor de komende wedstrijden. Het was goed te zien dat er vandaag echt een team stond en dat we een sterke ploeg als JOS het zo moeilijk konden maken. Echter, volgende week kunnen we geen genoegen nemen met een puntje, dan moet er gewonnen worden. Dieze West komt dan bij ons op bezoek, de rode lantaarndrager met slechts 6 punten uit 15 wedstrijden.

‘23 1-0 Alex de Bruijne

’27 1-1 Irak Asad

’43 1-2 Clayton Karsari (eigen doelpunt)

’82 2-2 Alex de Bruijne

’90 3-2 Ian Refos

’94 3-3 Kesly den Haag

 

De Meern: Twan Verweij, Irak Asad, Hakan Yasar, Trevor Mulders, Joris van Rooijen, Rick Hauwert, Rick Kruijs,  Anis Ziani, Kesly den Haag, Jordy Stins (’70 Eddy Vorm) en Tom van der Linden (65’ Gokhan Yasar)