• U bent ingelogd als:

Een memorabele avond in Zwolle

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

  

Het was een memorabele avond in Zwolle, ondanks de niet zo spraakmakende 1-1-uitslag. Op deze vrijdagavond vierde aanvoerder Willem Jansen immers een opvallende mijlpaal: hij speelde zijn honderdste wedstrijd in het shirt van FC Utrecht. Destijds debuteerde hij tegen AZ en speelde toen exact 72 minuten mee. Nu is hij niet m,eer weg te denken in de defensie van FC Utrecht, de tot laatste man omgeturnde middenvelder. Komende zondag tegen Feyenoord zal er ongetwijfeld aandacht besteed worden aan dit jubileum dat Willem mogelijk zou kunnen bekronen met een zege op de landskampioen van vorig seizoen.

 

Overigens is Jansen lang niet de eerste FC-speler die aan een ‘century’ toekwam. Hij is zelfs pas nummer 72. Er zijn liefst 24 in Utrecht geboren spelers die aan dit jubileum toekwamen en tien uit het buitenland afkomstig. Amateurclub FAK leverde vijf voormalige Biltse spelers die dit totaal volmaakten, te weten Koos van Tamelen, Willem Flight, Ferdi Vierklau, Edwin de Kruyff en Joost Broerse. Een compliment aan het adres van FAK dat destijds met BVC en Bilthoven fuseerde tot FC De Bilt.

 

Of het  ‘maatje’ van Willem Jansen, Ramon Leeuwin zondag bij de aftrap naast zijn aanvoerder staat, is nog maar de grote vraag. De pechvogel van FC Utrecht die eerder dit seizoen werd aangereden en gewond raakte op de weg naast sportpark Zoudenbalch, kwam nu onfortuinlijk in botsing met ploeggenoot doelman David Jensen. Leeuwin werd met hoofdletsel van het veld gedragen terwijl hij bij het incident ook nog eens aan zijn heup geblesseerd raakte. De plek die hem ook al pijn opleverde bij de botsing van enkele maanden terug. De eerste medische berichten over hem klinken overigens gematigd hoopvol. We wachten af.

 

Dus ook een memorabele avond voor Leeuwin, maar dan in negatieve zin. Hopelijk is hij snel weer van de partij in een seizoen waarin hij ook alk enkele maanden zijn basisplaats kwijt raakte na een mislukte transfer naar Heerenveen. Sinds zijn terugkeer in de defensie heeft FC Utrecht weer een stabiele afweerlinie zoals bleek in de recente wedstrijden tegen Ajax, Excelsior, Sparta en vrijdagavond tegen PEC Zwolle, tot nu toe de onbetwist sensatie van dit seizoen. De 1-1 was dan ook een verdienstelijk resultaat van FC Utrecht dat pas tien minuten voor tijd de volle drie punten aan zich voorbij zag gaan,  met de Rotterdamse invaller Michiel Kramer in een hoofdrol.

 

Komende zondag komt Feyenoord dus naar Galgenwaard, een absolute kraker, met de vierde plaats als inzet. Vorig seizoen werd het na een sensationele slotfase 3-3 waarbij de thuisclub tot de blessuretijd op 3-1 stond en zich al zeker waande van de overwinning. Voor mijn kleinzoon Guus wordt het een bijzondere middag want hij mag hand in hand met het arbitrale trio het speelveld betreden en assisteren bij de toss die aan de aftrap vooraf gaat. Wie weet gaat ‘onze’ Guus komende zondag geluk brengen.