• U bent ingelogd als:

Een helft voetballen tegen Montfoort is niet genoeg voor VVZ’49

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Ploeg van Van Diermen in slotfase onderuit

VVZ’49 heeft zich zaterdag een slechte dienst bewezen. De laatste tien minuten tegen Montfoort werd het team van coach Peter van Diermen fataal en werd er verloren met 1-2. De groenwitten verzuimden daarmee de aansluiting te verkrijgen met de top drie.

De eerste helft konden de Soesters redelijk meekomen. Wind en koude maakten het voor de amper 100 toeschouwers niet aangenaam. Toch was de opening aantrekkelijk, want al na vijf minuten voetballen stond de thuisclub al op 1-0. Joel Bade werd onregelmatig gestopt en arbiter Schipper gaf een terechte vrije trap. Saddy de Koning liet vanaf twintig meter zien wat zijn specialiteit is: scoren. VVZ bleef goed voetballen en kreeg nog wat kleine kansen. Montfoort kreeg ook kansen, maar dat kwam voornamelijk door fouten in de Soester defensie. Gelukkig voor de thuisclub waren de spitsen van de gasten op zijn zachts gezegd niet attent. Arbiter maakte zijn enige fout van de dag door een doeltreffende kopbal van De Koning af te keuren.

Vreemd genoeg begon VVZ na de rust, ondanks de wind mee, slechter te voetballen. Veel ballen belandden gedragen door de straffe wind rechtstreeks over de achterlijn van de tegenstander. Het voetbal was uit de ploeg en Montfoort ging met de wind tegen juist beter voetballen. Lang leek het er op dat de drie punten in Soest bleven. Grote kansen waren niet besteed aan de Montfoorders. Bart Roelofs en Fahd Rouas wilden het met lobjes te mooi doen. In de 80e minuut sloeg toch het noodlot toe. Een hoge bal werd door de defensie van VVZ niet goed verwerkt en Christiaan Kesida kopte de verdiende gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. De onzekerheid in achterhoede van VVZ nam toe en dat gaf Luuk Baas de gelegenheid, na een fraaie actie de winnende tussen palen te schieten: 1-2. Eerlijk gezegd was dat iets teveel voor de gasten, maar VVZ kan zichzelf aanrekenen dat één helft voetballen niet genoeg is. Aankomende zaterdag moet de ploeg van Van Diermen naar laagvlieger GDC. Hopelijk kunnen zijn pupillen, in de laatste wedstrijd voor de winterstop, hun blazoen wat oppoetsen.