• U bent ingelogd als:

Een gelijkspel met alleen maar verliezers..

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

18-3-2017

Na de wedstrijd aan beide kanten geen blije gezichten. Zowel Vliegdorp als SVMM maakten in de 2e helft aanspraak op de winst. Beiden wisten echter de kansen niet om te zetten in een doelpunt waardoor na 90 minuten een teleurstellende 1-1 op het scorebord bleef staan.

SVMM startte vandaag zonder de afwezige Sjaak Termaaten en de geblesseerde Bart Lolkema.

Een goed resultaat vandaag betekent verdere aansluiting bij de bovenste ploegen en volop kansen in de laatste periode. In de eerste helft lijkt dit besef er echter niet te zijn aan de kant van SVMM. Op zowel tactisch als mentaal gebied is Vliegdorp de baas in het veld en het krijgt alle ruimte om aanvallen op te zetten.

Justus van Gent en Simon Veldhuizen laten gelukkig zien dat zij ook in de slechte wedstrijden de verdediging op orde kunnen hebben waardoor Vliegdorp het balbezit niet in uitgespeelde kansen om weet te zetten. Hierdoor kan SVMM via de spaarzame counters de hoop kan houden om een onterechte voorsprong te pakken. De kleine mogelijkheden die SVMM krijgt worden echter niet goed uitgespeeld of zelfs vakkundig verprutst.

Na 35 minuten komt dan toch de verdiende treffer voor Vliegdorp. Uit een ingestudeerde corner schiet de aanvoerder (?) van Vliegdorp knap raak, 1-0.

Met deze stand wordt er ook gerust en in de kleedkamer van de Maarnaren wordt duidelijk gemaakt dat er uit een ander vaatje getapt moet worden om nog een positief resultaat te halen.

In de tweede helft zien we dan ook een sterker SVMM wat meer grip krijgt op de wedstrijd. Via de flanken wordt veelvuldig de aanval gezocht en ontstaat er steeds meer gevaar voor het goal van Vliegdorp.

Door het agressievere en meer aanvallende SVMM krijgt Vliegdorp meer ruimte in de omschakeling waaruit zij ook enkele kansen weten te creëren. De spitsen hebben echter het vizier niet op scherp staan. Vanuit diverse posities in en rond de zestien vinden zij Rick Moors op hun weg of mikken ze de bal naast het doel.

De gelijkmaker valt na een uur spelen. Op links weet Polle Westbroek door te breken, zijn schot in de verre hoek wordt gekeerd door de keeper, maar in de rebound is Stefan Oussoren er alweer als de kippen bij om de klus te klaren, 1-1.

Omdat niemand gebaat is bij een gelijkspel breekt de wedstrijd nu nog meer open en worden de ruimtes op het veld erg groot. Aan beide kanten worden nu kansen gecreëerd maar zowel Rick Moors als zijn counterpart aan de andere kant weten het doel schoon te houden.

Vlak voor het einde van de wedstrijd zijn er nog twee grote kansen voor SVMM. Een goede counter komt bij Stefan Oussoren uit. Behendig weet hij op de achterlijn zijn man te passeren en een voorzet te geven. Bij de eerste paal wordt deze echter net naast gekopt door Polle Westbroek.

Ook een steekbal van Bert Davelaar wordt oog in oog met de keeper gemist door Polle Westbroek. Zijn schot komt via het been van de keeper terug het veld in waar dit keer helaas geen helpende hand van een SVMM’er is om het af te maken.

Na afloop gaan zowel Vliegdorp als SVMM teleurgesteld van het veld. Allebei met het gevoel dat er meer in zat. En juist daarom is het misschien wel een terecht gelijkspel..

Volgende week de thuiswedstrijd tegen ’t Gooi. Deze wedstrijd is cruciaal voor het verdere vervolg van het seizoen. Als deze niet gewonnen wordt kan SVMM een toetje wel vergeten en zal het de overige wedstrijden mogen afwerken in de weet dat het seizoen ‘voorbij’ is.

Opstelling SVMM: Rick Moors, Jacob van den Essenbrug, Simon Veldhuizen, Justus van Gent, Tim de Roo, Robin Petersen, Stefan Oussoren, Tim de Fluiter ( Martijn van Ooijek, ’65), William Potappel (Christiaan Jansen, ’75), Bert Davelaar, Polle Westbroek.

Geef een reactie