• U bent ingelogd als:

Eemdijk wint niet van Sparta Nijkerk

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Sparta Nijkerk – Eemdijk 1-1 (1-1)

1.  Janic Makizodila 1-0, 4. Mohammed al Haydar 1-1

Scheidsrechter: René Wijma (Oosterwolde)

Gele kaart: Rafael Boer (Sparta Nijkerk)

Opstelling Sparta Nijkerk:
Brian Willemse, Mark Groenewoudt, Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Brian Bawuah, Rick Boersma (61. Jean-Willy Mapinga), Rick Knoop, Donny van der Wal, Rafael Boer, Janic Makizodila, Jesse Buitenhuis (84. Ali Alkan)

Opstelling Eemdijk:
Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Klaas de Graaf, Floris Mulder, Jorni Camps (46. Mauro Franken), David van de Groep, Maikel de Harder, Evert Brouwers (76. Deen van Embricqs), Jasper Bolland (71. Jan de Graaf), Argjend Selimi

Na de knappe overwinning op SC Genemuiden mocht Eemdijk zaterdag op Sportpark De Ebbenhorst aantreden tegen Sparta Nijkerk. Door twee doelpunten in de eerste vijf minuten van de wedstrijd eindigde de streekderby in 1-1.

Eemdijk trad aan in dezelfde basisopstelling als de wedstrijd tegen Genemuiden. In het begin waren de mannen van Patrick Loenen nog niet wakker, want al na 32 seconden spelen kon Gerben Ruizendaal al de gang naar het net maken. Een lange bal van achteruit werd op waarde geschat door Janic Makizodila. De razendsnelle speler wist de bal vervolgens over Gerben Ruizendaal in het doel te lobben, 1-0.

Gelukkig voor Eemdijk kon de thuisploeg niet al te lang genieten van de voorsprong. In de 4e minuut gaf Zeger Beukers een bal achter de verdediging van Sparta Nijkerk. Daar veroorzaakte de doorjagende Jasper Bolland zoveel paniek, dat Mohammed al Haydar de bal pardoes achter zijn eigen doelman werkte, 1-1.

Daarna ontspon zich een matige wedstrijd, waarbij Sparta Nijkerk de verdediging van Eemdijk bestookte met lange ballen richting Makizodila en waarbij Eemdijk niet het vermogen had om de voetballende oplossing te vinden. De grootste kans van de eerste helft was voor Sparta Nijkerk, maar op een inzet van Donny van der Wal wist Klaas de Graaf op de doellijn redding te brengen.

De tweede helft liet een iets ander spelbeeld zien. Vanwege de tegenwind hadden de lange ballen voor Sparta Nijkerk geen zin meer en Eemdijk kwam iets meer aan voetballen toe. De eerste grote kans was dan ook voor de Diekers. Jasper Bolland kon alleen op doelman Brian Willemse af, maar zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet verdwijnen.

Beide ploegen gingen voor de winst, maar het voetbal bleef van matige kwaliteit. Er kwam in de slotfase wel veel ruimte, waarbij voornamelijk Eemdijk een aantal beste kansen kreeg. De grootste kans was voor invaller Deen van Embricqs, maar de topscorer van Eemdijk zag zijn inzet van dichtbij ver over het doel van Brian Willemse gaan.

Ook Sparta Nijkerk kreeg in de slotfase nog een dot van een kans. Donny van der Wal zag zich ineens vrij voor Gerben Ruizendaal. Gelukkig voor Eemdijk verdween de bal naast het doel.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wijma was er bij beide ploegen een “Vleesch noch Visch” gevoel.

Dinsdag a.s. speelt Eemdijk alweer de volgende officiële wedstrijd. De eerste ronde van de districtsbeker staat dan op het programma. Op Sportpark de Vinken speelt Eemdijk tegen Victoria uit Hilversum (koploper in de 2e klasse B). Om 20.00 uur is de aftrap. De volgende competitiewedstrijd speelt Eemdijk weer uit. In Aalten is dan AZSV de tegenstander. Deze wedstrijd begint 0m 14.30 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter Carim Mesbah uit Groningen.