• U bent ingelogd als:

EEMDIJK PERIODEKAMPIOEN!!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen
Het is Eemdijk gelukt. Na de overwinning bij CSV Apeldoorn mag de club zich winnaar van de tweede periode noemen. Een prachtige prestatie van de Diekers, die nu al zeker zijn van minimaal nacompetitievoetbal. Door de overwinning komt Eemdijk ook op gelijke hoogte met koploper Genemuiden.

De wedstrijd in Apeldoorn werd door Eemdijk met 1-2 gewonnen. De goals kwamen op naam van Maikel de Harder en Jasper Bolland.

In een weekend waarin het inhaalprogramma werd geteisterd door vorst en dus afgelastingen was het veld in Apeldoorn uitstekend te bespelen. Direct vanaf het begin nam Eemdijk het initiatief en bleek het op alle fronten scherper dan de thuisploeg. Eemdijk zat kort op de bal en de spelers wisten elkaar in balbezit makkelijk te vinden. Na een paar schotjes van afstand kwam Eemdijk in de 11e minuut op de gewenste 0-1 voorsprong. Een voorzet van Deen van Embriqcs werd bij de tweede paal binnengekopt door Maikel de Harder.

Eemdijk bleef de bovenliggende partij, maar was in de aanval niet secuur genoeg. Hierdoor bleven echte kansen en dus doelpunten uit. Na ongeveer vijfentwintig minuten spelen kwam er een kentering in het spelbeeld. Eemdijk verslapte en liet CSV meer in het spel komen. Gerben Ruizendaal hield in die fase zijn ploeg een paar keer op de been. Uiteindelijk haalde Eemdijk met 0-1 de rust.

Na rust probeerde CSV aan te dringen, maar bleef Eemdijk vrij eenvoudig overeind. De eerste grote kans van de tweede helft was voor Maikel de Harder. Vanaf een meter of twaalf leek de middenvelder zijn tweede goal te scoren, maar via de handen van Patrick Jansen en de paal ging de bal naast.

Een paar minuten later was het wel raak voor Eemdijk. Een verkeerde terugspeelbal werd opgepikt door Deen van Embricqs. Van Embricqs gaf de bal mee aan Jasper Bolland, die met een mooie lob de uitkomende Patrick Jansen wist te verschalken, 0-2. Eemdijk leek met dit tweede doelpunt op rozen te zitten.

Het werd echter nog spannend op Sportpark Orderbos. Een kwartier voor tijd was Eemdijk slordig op het middenveld, waardoor Jamarro Diks ineens vrije doortocht had richting Gerben Ruizendaal. De invaller bleef koel en schoof de bal achter de doelman van Eemdijk, 1-2.

Vlak na de tegentreffer kreeg Eemdijk weer de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden, maar een schot van Jasper Bolland was een prooi voor Patrick Jansen. Het laatste kwartier was het voor Eemdijk zaak om de voorsprong over de streep te trekken. CSV ging uiteraard nog op zoek naar de gelijkmaker. In de 81e minuut kwam Eemdijk goed weg toen een schot van rechtsback Melvin Bresser via de vingertoppen van Gerben Ruizendaal en de lat over ging.

In blessuretijd ging de hartslag van alle Diekers nog even flink omhoog, toen een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant zomaar bij de vrijstaande Sander Krijns leek te komen. Gelukkig voor Eemdijk kon Krijns niet bij de bal en liet zo de kans verloren gaan.

Scheidsrechter Prooi vond het na 93 minuten welletjes en na het laatste fluitsignaal kon het feest bij Eemdijk losbarsten. De periodetitel was binnen!

Op Sportpark De Vinken werd de selectie feestelijk onthaald door een bomvolle en uitgelaten kantine. Het was nog lang onrustig in de kantine!

Aanstaande zaterdag speelt Eemdijk weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Excelsior’31, de winnaar van de eerste periode. De aftrap van de wedstrijd is om 14.30 uur.