• U bent ingelogd als:

Eemboys strikt Remco Sint als nieuwe hoofdtrainer

Geplaatst in Clubnieuws

Eemboys heeft in de persoon van Remco Sint haar nieuwe hoofdtrainer gevonden voor aankomend seizoen. Sint tekende zaterdag 27 februari 2016 een éénjarige verbintenis bij de Baarnse club dat momenteel uitkomt in de Derde Klasse Zaterdag. Sint is de opvolger van Chris van de Graaf die eerder te kennen heeft gegeven zijn contract niet te verlengen op ‘Ter Eem’.

Remco Sint komt over van FC Weesp, waar hij de reserves onder zijn hoede heeft, die uitkomen in de Eerste Klasse Zondag. Tevens is Sint assistent trainer van de hoofdmacht van Weesp. Het lijkt op het oog een stap terug naar de derde klasse, maar daar denkt Sint heel anders over: “Ik zag de vacature bij Eemboys vrijkomen en heb in goed overleg mijn vertrek aangekondigd om in Baarn aan de slag te gaan.” De kersverse aanwinst van Eemboys heeft lovende woorden over voor de familiaire club: “Dit is een nieuwe uitdaging en een volgende stap in mijn trainerscarrière. Het klikte vanaf het eerste moment met het bestuur en de afgevaardigde spelers. Ik voel eerlijkheid en naar mijn mening is Eemboys geen club uit de hoogte, vergelijkbaar met TOG waar ik zes jaar met plezier heb gewerkt.”

Voordat de 39-jarige Diemenaar aan de slag gaat bij de Inprobaformatie, staan er nog twee examens te wachten om zijn TC2 opleiding af te ronden. Twee van de drie schriftelijke examens heeft Sint al in de pocket. In april wordt het laatste schriftelijke examen afgenomen en staat ook de praktijkopdracht gepland. “Ik ben nog vrij jong om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij een derdeklasser, maar ik sta er goed voor”, aldus Sint. De oudvoetballer verwacht niet ver boven de groep te staan en kan beschikken over jong talent en routine in de selectie. “Een biertje drinken met die jongens moet helpen om de beleving en het plezier in het voetbal te behouden. Je moet er op het juiste manier boven gaan staan, want ik ben natuurlijk de leider”, grapte Co, zoals zijn roepnaam luidt. Dat zal, in combinatie met veel trainen en vertrouwen hebben in de spelersgroep en elkaar, de sleutel tot succes moeten zijn.

Een doelstelling wilt v.v. Eemboys nog niet uitspreken en ook Remco Sint weet nog niet goed wat hem te wachten staat in augustus. “De ploeg doet het goed dit seizoen onder leiding van Chris (van de Graaf, red.) en hij heeft de ploeg ook teruggebracht in de Derde Klasse.” Zodoende lijkt handhaving het juiste woord voor het nieuwe seizoen en zal Sint vanuit dat oogpunt verder kijken. “Bij mijn eerste club TOG uit Amsterdam-Oost heb ik eens een geweldige spelersgroep tot mijn beschikking gehad en leek promotie naar de Derde Klasse een reële doelstelling. Echter is dat uitgelopen op een mislukt seizoen en dat wil ik niet nog eens meemaken. Vandaar dat ik voorzichtig begin, al wil ik altijd beter presteren dan waar de ploeg het vorige jaar is geëindigd.”

De spelers lijken toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en dat is ook de reden dat Chris van de Graaf vertrekt na het huidige seizoen en aan de slag gaat bij OSM’75. Voorzitter Jacco Burgwal is blij met de komst van Remco Sint en vindt hem de ideale man om de touwtjes in handen te nemen. Een nieuw tijdperk is ingegaan aan de blauwe zijde van Sportpark ‘Ter Eem’.