• U bent ingelogd als:

Eemboys opnieuw ten onder op eigen terrein

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Eemboys trad zaterdag aan tegen Olympia’25. Na de zege van vorige week, had hoofdtrainer Remco Sint alle vertrouwen in zijn manschappen. Het vertrouwen lieten zij echter onbenut. Twee vroege goals in de tweede helft deed Eemboys op het eigen ‘ter Eem’ de das om.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het tragische vliegtuigongeluk van afgelopen week, waarbij bijna de gehele selectie van het Braziliaanse Chapocoense om kwam. Na het luide applaus dat daarop volgde, was de Inprobaformatie erop gebrand een positief resultaat uit dit thuisduel te halen. Op eigen bodem pakte de ploeg van Remco Sint tot dusverre pas een schamel puntje.

Emre Ilbay zorgde in de openingsfase voor de meeste Baarnse dreiging, maar de buitenspeler was te doorzichtig in zijn acties waardoor de defensie makkelijk kon ingrijpen. Eemboys ging slap de duels in en als het dan eens doorhaalde, volgde een overtreding. Dit was ook typerend voor de vroege achterstand. Een vrije trap werd katachtig door Raymon Koops uit het doel getikt, maar in de rebound was het raak.

Enkele minuten later verdubbelde Olympia de score. De ploeg dat de laatste weken stuntelde en in de laatste zeven duels ook slechts zeven punten pakte, leken een vrij effectieve middag tegemoet te gaan. De opening werd aan de rechterflank gevonden waarna het een koud kunstje was voor de beweeglijke spits van Olympia om de 0-2 binnen te schieten.

De thuisploeg kon hier weinig tegenover stellen in aanvallend opzicht, totdat Emre Ilbay gemakkelijk over het been van zijn tegenstander ging. De vrije schop die volgde werd rakelings over geschoten door Niels Agterberg. Op slag van rust was het dan tóch raak voor de blauwwitten. Nick de Graaf werkte hard om bij een vrijwel onmogelijke bal te komen, waarna de boomlange doelman kinderlijk in de fout ging en Kaan Karakoc beheerst met zijn rechter raak schoot, 1-2.

Remco Sint wisselde in de rust twee spelers. Mike Knotters kwam in de ploeg voor Freek Beemsterboer en  de 31-jarige Peter van Fulpen, die als aanspeelpunt moest gaan fungeren, was de vervanger van Nathan van Gisbergen. Met Van Fulpen in de ploeg was er meer aansluiting wat resulteerde in beter veldspel. Echter was er weinig hoop, want amper 10 minuten na de thee werd de marge weer verdubbeld en zeven minuten later zelfs uitgebreid naar een marge van drie, nadat aanvoerder Patrick Staal in de fout ging.

Toch leek Eemboys de gevoelige klap te boven te komen toen Peter van Fulpen, die maar fit was voor drie kwartier speeltijd, de 2-4 liet aantekenen met een bikkelhard schot – al vallend – in de verre hoek en de doelman kansloos liet. De supporters gingen er nog even voor zitten en het Baarnse kwartiertje was begonnen. Een technisch hoogstandje van Niels Agterberg – die zijn tegenstander te kijk zette door de bal met veel gevoel over hem heen te wippen – leidde de mooiste aanval van de middag in, al moet er gezegd worden dat de wedstrijd hier te lelijk voor was. Via veel schijven werd Bonneau diep gestuurd, maar eindigde de bal bij de Olympia-goalie. Met een aantal knappe saves voorkwam Raymon Koops erger en vond de merkwaardige arbiter het na exact 90 minuten welletjes.

Door de nederlaag moet Eemboys met een schuin oog omlaag blijven kijken om de onderste regionen definitief te verlaten. Doordat ook De Posthoorn en BZC’13 hun duels verloren, blijft het gat met de nummer zes ’t Vliegdorp maar 7 punten. Eemboys is terug te vinden op plaats tien met elf punten uit 12 competitiewedstrijden. Eemboys gaat volgende week op bezoek bij nummer drie ‘t Gooi en zal boven zichzelf moeten uit stijgen om resultaat te halen en de eerste seizoenshelft met een goed gevoel af te sluiten.

Opstelling Eemboys:

Raymon Koops;
Roy Burgwal, Niels van Breukelen, Freek Beemsterboer (45′ Mike Knotters);
Patrick Staal, Kaan Karakoc, Leon Bonneau, Niels Agterberg;
Nick de Graaf, Emre Ilbay (55′ Kevin Lumaye Schuld), Nathan van Gisbergen (45′ Peter van Fulpen)