• U bent ingelogd als:

Eemboys laat het liggen tegen 10 van Buitenboys

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hoe snel de “wereld” kan veranderen bleek zaterdag op sportpark Ter Eem. Was het vorige week nog het sterke collectief dat geroemd werd na 9 punten in een week…..gisteren was een collectief falen de oorzaak van de nederlaag tegen Buitenboys. Dit terwijl de ploeg uit Almere een half uur met een man minder speelde. Werd er vorige week voorzichtig gesproken over een mogelijk kampioenschap…. Nu staat er nog een behoorlijke uitdaging om ook maar nacompetitie te kunnen spelen en liggen de kampioensaspiraties in de vriezer.

In de uitwedstrijd was al gebleken dat Buitenboys een lastige ploeg was om tegen te spelen. Vandaag miste de trainer van de “andere” boys een aantal belangrijke spelers en speelde derhalve met een geimproviseerd team. Wel aanwezig was Joe Lamptey. De voormalig linkerspits van AJAX zaterdag was in de uitwedstrijd al moelijk te bespelen en deed ook vandaag weer van zich spreken.

Eemboys was nagenoeg compleet. Alleen Emre Ilbay kon door een blessure nog niet spelen en trainer Van de Graaf kon dus in zijn sterkste opstelling beginnen. De doelstelling was om de tegenstander vroeg vast te zetten en geen lucht te geven. Door deze voorgenomen tactiek was er vandaag weer eens een basisplaats voor zowel Stefan Kieft als Sander Born.

De snelle goal bleef uit, en het lukte Eemboys niet echt om goed druk te zetten. Voorin werd niet actief gestoord en Buitenboys kon redelijk makkelijk overeind blijven. Met de snelheid van Lamptey bleef het oppassen want de spits kwam een aantal malen goed door tot de 16 meter, waar de aanvallen dan stokte. Wel was Peter van Fulpen dichtbij de 1-0, maar nadat Patrick Staal doorzette bij de keeper en de bal kon ontfutselen gleed V. Fulpen uit op het moment dat hij de bal in het lege doel kon tikken. Ook Buitenboys kreeg een prima kans, maar de gelegenheidsspits kopte de bal van dichtbij naast. Eemboys kwam op voorsprong toen na een halfuur spelen Michael vd Meer met een No-Look Yassine Asag-Gau wegstuurde en zijn afgepaste voorzet rechtsreeks uit de lucht door V. Fulpen fantastisch tot goal werd verwerkt. Net voor rust had de Inprobaformatie nog de kans om de voorsprong te verdubbelen nadat Sander Born met een leep lobje Vd Meer in stelling bracht, maar deze kwam net te kort om goed af te drukken.

Ondanks de voorsprong werd in de rust aangegeven dat men met “vuur speelde” en er beter verdedigd moest worden op het hele veld. Om de voorsprong te verdedigen en wellicht zelfs nog uit te bouwen werden 2 spelers gewisseld.  Het had niet het gewenste effect, want nadat Yassine Asag Gau zich vastliep in een aanval en balverlies leed werd met een lange bal Joe Lamptey weggestuurd….Eemboys stond niet goed, en keeper Giele maakte een verkeerde inschatting. Daar hij net te laat bij de bal was ging Lamptey over zijn been en mocht laatst genoemde aanleggen vanaf 11 meter. De keeper die van de scheidsrechter in het veld mocht blijven…zat nog dichtbij de bal, maar moest zich gewonnen geven en Buitenboys kwam niet eens onverdient op gelijke hoogte. Eemboys ging na de gelijkmaker steeds onrustiger voetballen en maakte veel verkeerde keuzes. Het dacht door de tegenstander in het zadel te worden geholpen, toen de centrale verdediger helemaal flipte dat Marco Kaasjager niet van het veld werd gestuurd na een stevige tackel. In plaats daarvan mocht de “geflipte” speler na 2 gele kaarten zelf inrukken en rekende Eemboys zich rijk….

Bij een aanvallende ingooi voor Eemboys moest keeper Giele zich laten vervangen. De blessure die hij opliep bij zijn overtreding die tot een penalty leidde was te erg om door te kunnen spelen en Tim Luijken moest hem vervangen. Terwijl de keeper nog onderweg was naar zijn goal(handschoenen nog niet vast…) besloot Asag Gau reeds in  te gooien, de bal ging terug naar Kaasjager en deze besloot de bal op heup hoogte terug te spelen op de zijn nieuwe keeper. Met de handschoenen nog los wist Luijken niets met de bal te doen en deze werd een dankbare prooi voor de spits van Buitenboys. 1-2.  Lang kon de ploeg uit Almere niet genieten, want het was Peter v Fulpen die binnen 2 minuten zijn specialiteit liet zien…wegdraaien en scoren 2-2.

Met nog 20 minuten op de klok was er  voldoende tijd voor Eemboys om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het zat er vandaag niet in. Heel geforceerd ging men weer opzoek naar de voorsprong, waar rust en overleg gevraagd werd. Ondanks de man minder wist Buitenboys nog steeds onder de druk uit te komen en gevaarlijk in de buurt van de goal van de Baarnaars te komen, wat de ploeg zeker een compliment oplevert…. Eemboys moet het zich echter zelf aanrekenen dat Buitenboys zelfs met de volle 3 punten naar huis ging, want 5 minuten voor tijd wist de ploeg in ondertal middels een ingevallen A junior ( …deed denken aan de 2-3 nederlaag bij BZC eerder dit seizoen) de 2-3 te scoren.

Eemboys laat zodoende een prachtige kans liggen om afstand te nemen van Weesp en NVC op zoek naar de felbegeerde 3e plaats die naar alle waarschijnlijkheid recht geeft op nacompetitie (afhankelijk van de winnaar van de 3e periode). Door de winst van OSM is het verschil  in verliespunten met de ploeg uit Maarssen 7 punten, terwijl ook de afstand naar Eemnes (5 verliespunten meer…)  onoverbugbaar lijkt. Rest Eemboys met een zeer zwaar programma (oa NVC uit, OSM thuis en laatste wedstrijd Eemnes uit….) om zoveel mogelijk punten bijelkaar te harken.

Het heeft morgen een snelle kans om het vervelende gevoel van de nederlaag weg te spoelen in een wedstrijd tegen Wasmeer. Dat dit geen appeltje-eitje (om in de paasgedachte te bijven) zal zijn is duidelijk. Niet alleen voor EEmboys staat de wedstrijd in het teken van revanche…want na de nederlaag van Wasmeer eerder het seizoen tegen Eemboys (10-2) zal ook de ploeg van trainer Hans Lankreijer op zoek gaan naar eerherstel. We gaan het beleven…….

Eemboys: Giele (70. Luijken), Staal, vd Meiracker, Beemsterboer, vd Meer, Caglayan (46. Karakoc), Overweter (46. Kaasjager), Asag-Gau, Born, Kieft, V, Fulpen.  Wissel: Molenaar    Grensrechter: Gersgarz