• U bent ingelogd als:

Eemboys in zee met oud Almere City doelman Niels Visser

Geplaatst in Clubnieuws

Voetbalvereniging Eemboys heeft de komst van haar nieuwe doelman al binnen. De laatste details zijn inmiddels afgerond. Niels Visser tekent voor in eerste instantie voor één jaar aan de blauwe zijde van Sportpark ‘Ter Eem’.

De 26-jarige doelverdediger speelde anderhalf jaar geleden voor het laatst bij het Utrechtse UVV en is sindsdien clubloos. De meevoetballende doelman heeft echter nooit zijn handschoenen aan de wilgen willen hangen en met de komst van Remco Sint lijkt Eemboys de ideale stap: “Toen ik nog bij TOG speelde, zat ik in de zaterdagselectie. Remco (Sint, red.) was destijds trainer van het zondagelftal en heeft mij in die periode een aantal keer gepolst om over te stappen naar de zondag”. De pogingen waren tevergeefs, want Niels Visser gaf aan de zaterdag zijn voorkeur.

Visser kwam in de jeugd uit voor Buitenboys en AS’80, alvorens hij de overstap maakte naar betaald voetbalclub FC Omniworld, tegenwoordig Almere City, waar hij uitkwam voor de A-junioren. De reden dat hij daar vertrok is duidelijk. “Na het afronden van mijn opleiding, ging ik voor defensie werken. Dan moet je keuzes maken”, aldus Visser die veel met zijn vader sprak. “Ook had ik het niet meer naar mijn zin bij FC Omniworld en dan hak je makkelijker de knoop door”.

Naar verwachting is de 1,93 meter lange Niels Visser gehaald als eerste keeper en zal hij de jonge goalie Jurgen Wouterse gaan begeleiden. Of Visser de komende jaren is te bewonderen op ‘Ter Eem’ laat hij open. “De intentie om nog jaren door te gaan is er, maar als ik zwaar geblesseerd raak kan het zomaar over zijn. Dan moet er iemand anders klaar staan, dus aan mij de taak om jonge collega’s klaar te stomen voor het eerste elftal”, zijn de wijze woorden van Visser.

Zaterdag wordt er bekend wie Eemboys treft in de finale van de nacompetitie als Robin Hood en Olympia de return (5-3) afwerken. Tevens is Visser nauw betrokken bij Eemboys en was hij aanwezig tijdens de duels tegen NVC en Waterwijk. “Als ik zie, op basis van statistieken, waar deze ploeg vandaan komt dan is het schrikbarend hoe zij zijn afgegleden”. Met de woorden: “Als Eemboys degradeert, ben ik van mening dat wij volgend jaar in de bovenste regionen van de vierde klasse moeten meedraaien. Het kan een mooi seizoen gaan worden”, sluit Visser het interview af.