• U bent ingelogd als:

Eemboys- Hees 2-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Door de griep heeft alles wat vertraging opgelopen maar hier dan uiteindelijk het verslag! Al maanden was de openingswedstrijd bekend en werd er al veel over gesproken! Dat is normaal omdat beide clubs op goede voet met elkaar leven en het altijd een weerzien is van oude bekende! Vooraf was bekend dat beide teams wat personele problemen hadden maar ook is bekend dat beide beschikken over een brede selectie dus zo verschenen er 22 gemotiveerde spelers aan de start!

Vanaf minuut 1 in de eerste helft liet Hees zien dat zij voor drie punten waren gekomen en was in iedere linie de betere ploeg, doordat ze feller waren, duels wonnen en voor dit niveau gewoon over een levensgevaarlijke spits kunnen beschikken met Dennis Schaap! Hij maakte in de eerste 15 minuten ook echt het verschil en krulde een vrije trap onhoudbaar in het kruis en had daarna pech dat zijn inzet op de paal belande terwijl Eemboys keeper Damion Breukers nog een keer in een 1 tegen 1 situatie zijn ploeg in de race hield door de bal van Schaap zijn schoen af te plukken! Na 20 minuten kwam Eemboys wat beter in het spel en zag de inzet van aanvoerder Patrick Staal net gestopt worden en werd een goal van Roy vd Meiacker door de scheidsrechter voor buitenspel afgekeurd terwijl de sportieve vlaggenist van Hees terecht zijn vlag omlaag hield!

 

Na rust een feller Eemboys wat direct op zoek ging naar de gelijkmaker, en die kwam er ook! Nick Stroombergen stond in de 2e helft weer op zijn oude stek in de spits en hield zijn hoofd koel toen hij alleen op Hees keeper Henk Reddering afkwam. Hij legde de bal netjes breed en de net in het veld staande Nick de Graaf kon de bal binnen tikken in een leeg doel! Daarna vloog even de vlam in de pan en konden Wesley Ribberink en Dennis Schaap beide het veld verlaten met een rode kaart!

Eemboys bleef aandringen en Hees moest terug maar toch konden de Hezianen als eerste weer juichen want in een counter was het de razendsnelle Marvin Snijders die zijn directe tegenstander de baas was en de bal over de Eemboys kon lobben! Al snel daarna lag ook de 2-2 in het mandje toen Niels Agterberg een vrije trap bij de 2e paal wist te leggen en de kleinste man van het veld maar wel 1 van de beste koppers uit de regio Jeffry Verhagen de bal binnen wist te knikken!

Eemboys rook bloed en brak nog een keer gevaarlijk uit maar de teller bleef op 2-2 staan! Nederland kent 1.000.000 miljoen bondscoaches en iedereen heeft zijn eigen mening, dat moet en mag ook want voetbal is van ons allemaal! Ik heb ook een mening en vond een gelijkspel een terechte uitslag! Hees in de eerste helft de betere ploeg die verzuimde om afstand te nemen voor rust! Eemboys in de tweede helft de betere ploeg die loon naar werken kreeg en in de slotfase frisse oogde!

Er is veel al gezegd en geschreven over de scheidsrechter, ik blijf daar ver van weg! De beste scheidsrechters fluiten in de eredivisie, die doen het ook nog eens met zijn vieren en ook nog eens met de hulp van allerlei hulpmiddelen! Wij spelen in de kelder van het amateurvoetbal!

Hees kan altijd terugvallen op een grote supportersschare en zo werd het na afloop met beide teams en supporters een mooi feestje in de Eemboys kantine!

En zo hoort het ook! 90 minuten alles geven, daarna effe laten bezinken en relativeren om vervolgens samen een biertje te drinken! Helaas heb ik dit niet mee mogen maken en heb ik op tijd de bank opgezocht met griep!

Ben trots op mijn team hoe ze de tweede helft uit het kleedhok zijn gekomen! Bobbie die met pijnstillers speelde om zijn maatjes te helpen, Patrick die als aanvoerder zijn ploeg op sleep nam in de tweede helft, Roy die buffelde en zijn duels won en Djoey en Nick die goed invielen! Volgende week beginnen met de instelling van de 2e helft!