• U bent ingelogd als:

Eemboys- De Posthoorn 4-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Er gebeurde weer een hoop deze dag op Eemanello. Zo was er eerst een klinkende overwinning van het 2e op koploper Spakenburg met o.a. een magnifiek kop doelpunt  van de Italiaanse vedette Manuello! Daarna werd er genoten van de eigen gemaakte tomatensoep van Wes en de broodjes van Nelis en als klap op de vuurpijl werden er nieuwe polo’s en sweaters uitgereikt. Bedankt Jonny en Ton!

De tegenstander vandaag was De Posthoorn uit Amersfoort getraind door de uiterst sympathieke Wim de Haas. De ploeg uit Amersfoort was met 0 punten afgereisd naar Baarn door twee nederlagen tegen FZO (6-2) en Patria (4-1). Hoe mooi de dag ook was begonnen, zo donker was het rond 14.35 uur! Want toen stond er al een 0-1 op het scorebord. Onbegrijpelijk maar waar! Ja, en dan geef je een club met twee nederlagen in zijn rugtas ineens weer moed! Zeker een tegenstander als De Posthoorn, die bekend staat om zijn inzet , collectief en duel kracht.

Eemboys had zeker 15 minuten nodig om deze klap te verweken maar kwam gaandeweg de 1ste helft wat meer voor de goal van De Posthoorn maar tot grote kansen kwam het niet omdat er heel veel balverlies was en de koppies wel heel snel naar beneden gingen.

De tweede helft stond er weer een ouderwets Eemboys, fel, strijd, inzet en bij vlagen mooie aanvallen. In de rust kwam spits Nick Stroombergen in de ploeg die door een blessure op de bank was begonnen. Hij had nog geen 10 minuten nodig om de bal al in het netje te schuiven na een afgemeten voorzet door Emre Ilbay. Vijf minuten daarna kwam hij een teenlengte tekort om die te herhalen. Door deze vroege goal in de tweede helft kwam er direct weer vertrouwen in het team en werd het één richting verkeer naar het doel van De Posthoorn. 8 minuten na de 1-1 lag ook al de 2-1 erin door een mooie goal van Emre Ilbay op aangeven van Niels Agterberg. Inmiddels was ook Djoey van Hoffe in de ploeg gekomen en die legde de bal klaar voor opnieuw Emre Ilbay. Emre schoot zijn 2e binnen en was dus bij alle drie de goals betrokken. Aanvoerder Patrick Staal kreeg loon naar werken en schoot van buiten de 16 meter een bal in het kruis en zo werd de wedstrijd met 4-1 afgesloten.

Samengevat: slechte eerste helft, prima herstel in 2e helft

Nu twee ploegen gehad uit linkerrijtje die nog steeds wachten op eerste overwinning en 1 ploeg uit rechter rijtje, nl titelkandidaat Hees!  Zaterdag mogen we op bezoek bij het ongeslagen FZO die al 15 maal wist te scoren. Daar ligt weer een mooie uitdaging voor ons!

We willen dit jaar meer punten halen als vorig jaar, meer goals maken, minder goals tegen en hoger op de ranglijst eindigen!

Nogmaals Wes en Niels bedankt voor de broodjes en soep, Ton en Jonnie voor de mooie polo’s en sweaters en Karin voor het invallen als verzorgster!

Verder wil ik er nog 1 persoon uitlichten en dat is reserve keeper Raymon Koops. Wat is dat een positief mens en wat heeft hij veel voor zijn clubje over zeg! Keepend in de stromende regen in tweede team, snel omkleden om Damion in te schieten, op de bank plaats nemen! Als eerste opstaan om de ballen te pakken die over het hek worden geschoten, foto maken van Man of the Match, onder de 17 trainen, verantwoordelijk voor enthousiaste en actuele twitter berichten, verslagen maken Eemboys 2 en nog veel meer zaken. Petje af Raymon!