• U bent ingelogd als:

EDO(u) verplettert HMS

Geplaatst in Wedstrijdverslagen
Het blijft toch een vreemd gegeven, uit tegen HMS spelen, en er met de auto naartoe rijden. Op de voor HMS nieuwe locatie, waar men nog niet geheel gesetteld is, ligt een redelijke kunstmat waarop de strijd zou worden uitgevochten. Aanvang 15:00 uur.
Iets later dan gepland blies de scheidsrechter de wedstrijd op gang, en konden beide teams, die in de eerste wedstrijd nog gelijk speelden, op zoek naar het vijandelijke net. Wat kleine kansjes over en weer, enkele schoten op beide doelen, maar zonder een scherp vizier. EDO was de ploeg met de voetballende intenties en had ook meer balbezit. HMS probeerde het vooral door een individuele actie of een goede lange bal. EDO was waakzaam, want van HMS weten we dat daar Lennart rondloopt, die makkelijk scoort. De verdediging van EDO stond vandaag echter weer als een huis en daarom had EDO de wedstrijd onder controle. Na een goede aanval via de linkerflank en een mooie assist van Tijmen was het aanjager Charles Koppen, die goed positie had gekozen en vlak voor rust de 0-1 binnentikte. Een perfect moment om te scoren: 0-1 voor EDO.De tweede helft, met de ingevallen Michiel Karssen, was volledig voor het goed spelende EDO en HMS kwam er nog maar zelden uit.  Swen van Dorp zorgde door goed doorzetten en een bekeken schot voor de 0-2. EDO wilde meer en was de baas over het hele veld. Spits Roy Daalhuisen was niet zelfzuchtig en legde de bal prima af op de goed meelopende Swen. De doelpuntenproductie wordt de laatste weken aardig opgevoerd door EDO en dat stemt de mensen langs de lijn tevreden. Tijmen Groot speelt al een paar weken erg goed en bekroont dat deze zaterdag met twee doelpunten. Een aanval over rechts rondt hij bekeken af, de 0-5 rondt hij af met een fantastische lob over de keeper. EDO gaat door en een prima voorzet van dezelfde Tijmen wordt prachtig onderkant lat binnengekopt door de net ingevallen Stefan van der Hulst. Stefan, die normaal niet vies is van een mooie assist, scoort vandaag prachtig zijn eerste goal van het seizoen. Het is jammer voor de statistieken dat HMS nog wat terugdoet en de 1-6 maakt, maar de overwinning is dik verdiend en de drie punten gaan mee naar de mooie Manitobadreef

Een prachtige zaterdag! Een groot compliment voor  de laatste weken schier onmogelijk te passeren vededigende blok, een makkelijk spelend middenveld wat zowel aanvallend en verdedigend ondersteunde, en een aanvalslinie die wederom deed wat ze moeten doen, scoren. Maar na het weekend weer met beide benen op de grond en op naar het trainingsveld. Vol goede moed kijken we uit naar volgende week, als Hercules op bezoek komt.

Aanvang: 14.30 uur. Plaats van handeling: Manitobadreef 8 (Playa Manitoba) te Utrecht.