• U bent ingelogd als:

Eclatante overwinning tegen hekkensluiter Dieze West: 5-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Terwijl in heel Nederland de schaatskoorts was uitgebroken stond er voor ons vlaggenschip een hele andere uitdaging op het programma. 3 punten halen tegen rode lantaarndrager Dieze West was het devies. Inmiddels was reeds bekend dat Joël Titaley de nieuwe hoofdtrainer voor het volgend seizoen zou worden. Hij was zowel bij JOS als gisteren tegen Dieze West aandachtig toeschouwer. Incognito met pruik en plaksnor weliswaar, maar dus al druk bezig met volgend seizoen. Ook goed om te weten is dat er de afgelopen dagen gesprekken zijn gevoerd met veel spelers over het komend seizoen. Dat Gokhan en Redouan afscheid zullen nemen van V.V. De Meern was reeds bekend, maar het is fijn om te horen dat met name de talentvolle jeugd uit onze zondag 1 selectie aangegeven heeft graag te blijven. En dat biedt perspectief voor de toekomst. En dan het liefst toekomst op hoofdklasseniveau, dat wordt nog een hele uitdaging gezien de stand op de ranglijst en daarvoor was het absolute noodzaak om 3 punten te halen tegen Dieze West. Een club waar het aan alle kanten rommelt…..De uitwedstrijd in Zwolle staat mij nog helder voor de geest. Los van de 2-2 eindstand, en dus puntverlies, is dit voor mij de wedstrijd van “het broodmes”. Ik heb daar toen het volgende over geschreven:

Na een kwartier in de 2e helft slaat de vlam in de pan, maar niet in het veld…..bij buurtvereniging Ulu Spor FC (65 leden) liep het ietwat uit de hand waarna zelfs een “vrijwilligster” door het raam van de kantine naar buiten klom met een broodmes in haar hand. Het stokbrood lag toch echt binnen, maar het gevolg was dat onze wedstrijd even stil gelegd werd tot de rust weergekeerd was.

 

Gelukkig zien wij dat Jacqueline de Wit niet snel doen, dus geen reden om extra beveiliging in te zetten. Het rommelt dus bij Dieze West, een opgestapte trainer, 3 opgestapte spelers, salarissen die niet betaald worden. Ach, we horen dat wel bij meer clubs, de vraag is vooral of zij de competitie zullen uitspelen. Ik heb niet kunnen vaststellen of zij onder rembours een bus hebben weten te huren, maar ik vermoed dat de reis uit Zwolle met eigen auto’s heeft plaatsgevonden. Feit is dat er een elftal inclusief 4 wisselspelers op het wedstrijdformulier staat en dat er dus gewoon afgetrapt kan worden. Dat geldt ook voor ons, waarbij de opstelling voor mij nog wel even een vraagteken was. Mede gezien de uitstekende wedstrijd tegen JOS had het mij niet verbaasd als de technische staf, los van de schorsing van Irak, voor dezelfde namen had gekozen. Hetgeen dus zou betekenen met Gokhan wederom op de bank. Echter, de “garantie” op doelpunten van Gokhan gaf de doorslag zodat Jordy Stins op de bank plaatsnam en Leon Cats de plaats van Irak innam.

 

Scheidsrechter van dienst vandaag is de heer Zeeman, die evenals zijn 2 assistenten een vrijwel foutloze pot zou fluiten. Een zonnebril was vandaag geen overbodige luxe op de tribune, maar voordat die goed en wel op de neus zat lag de bal al in het mandje. We noteren de 4e minuut als wie anders dan Gokhan Yasar de 1-0 aantekent. Hij wordt aangespeeld op de rand van de 16e, draait weg met de bal en schiet beheerst met links de bal achter de keeper. 3 minuten later laat de keeper van Dieze West de bal uit zijn handen glippen, maar loopt dit voor hem met een sisser af. Weer 2 minuten later een fantastische actie van Tom over links. Eerst een panna, dan een tegenstander op snelheid voorbij waarna een goede voorzet op Joris volgt. Hij schiet de bal helaas ruim over. Kort daarna begint Gokhan aan een solo waarbij hij een mannetje of 5 in de luren legt, maar helaas net voorlangs schiet. En met deze actie wordt dan ook gelijk een hele goede fase afgesloten, want vanaf dat moment gaat het alleen maar minder.

 

Op de tribune noem ik het “slappe hap”. We grossieren in terugspeelballen en gevaarlijke opbouw door het midden. Het druk zetten is geen vergelijk met de wedstrijd tegen JOS, oftewel het loopt niet meer. Echter, Dieze West is een zeer matige ploeg, los van een gevaarlijke vrije trap in de 22e minuut zijn de grootste kansen nog steeds voor ons. Zo heeft Tom wederom een goede actie over links, maar schiet hij net voorlangs, wordt een goal van Gokhan wegens buitenspel afgekeurd, wordt een vrije trap van Rick Kruijs moeizaam gered door de keeper, raakt Gokhan de bal verkeerd als hij alleen op de keeper afgaat en knalt Joris in kansrijke positie hard op de deklat. Maar je voelt aan dat het zomaar fout kan gaan, want uiteindelijk is het spel erg matig. Met name de opbouw vanaf de keeper en achterhoede veroorzaakt nogal eens wat zweet tussen de bilnaad bij menigeen op de tribune. En uiteindelijk is een foute inspeelpass door het midden dan ook de aanleiding tot de 1-1 in de 42e minuut. Lauwand Suleiman is de doelpuntenmaker voor Dieze West. Ik ga er vanuit dat er in de rust een donderspeech is gegeven, want op deze manier gaan we de wedstrijd niet winnen.

 

De 2e helft komen beide teams ongewijzigd uit de kleedkamer en beginnen we zoals we de eerste helft geëindigd zijn, erg slecht…..Los van een schot van Anis dat net naast gaat kunnen we de wedstrijd niet naar onze hand zetten. In de 60e minuut komt Redouan in het veld voor Kesly. Op zich een logische wissel, want het contrast met de wedstrijd tegen JOS was groot bij Kesly. Daar was hij onnavolgbaar en de beste man op het veld, maar vandaag speelde hij erg ongelukkig. Dat kan gebeuren bij zo’n jonge speler, het is een heel groot talent waar we hopelijk nog veel plezier aan gaan beleven. Kort daarop krijgt Gokhan een grote kans, maar zijn beoogde lopje over de keeper mist hoogte. Een paar minuten later krijgen we 3 grote kansen op rij, een zogenaamde “kansenregen”, maar de bal wil er niet in. Dit is ook de fase waarbij we het heft weer nadrukkelijk in handen nemen en weer goed gaan voetballen. In de 68e minuut dan nog een dubbele wissel. Jordy Stins vervangt Leon Cats en Eddy Vorm vervangt Tom van der Linden. Niets ten nadele van de invallers, maar het was jammer dat Tom eruit ging. Hij speelde een goede pot en met zijn rushes was hij een voortdurende dreiging voor de rechtsback van Dieze West. En dan een minuut later is het eindelijk raak. Een goede vrije trap van Rick Kruijs wordt feilloos binnengekopt door Gokhan Yasar. Even later hebben eerst Rick Kruijs en daarna Gokhan de kans op de 3-1 te maken, maar hij valt net niet. En dan in de 75e minuut valt alsnog de 3-1. Een fantastische actie van Gokhan die zelf had kunnen scoren maar niet zelfzuchtig is en de bal teruglegt op Anis Ziani die de bal onhoudbaar in het doel knalt. Erg leuk voor zo’n ander groot talent die ook een goede wedstrijd speelde. En dan gaat het snel, 2 minuten later rondt Redouan na een prachtige aanval keurig af en staat het 4-1. En weer 5 minuten later geeft Gokhan een fantastische assist op Eddy Vorm die hem netjes afmaakt. En zo wordt een wedstrijd waarin we een lange tijd heel matig speelden toch afgesloten met een klinkende overwinning. Niet onverdiend voor de goede orde!

 

Achteraf heeft de technische staf dus de juiste keuze gemaakt om Gokhan te laten starten, want hij was messcherp en was met 2 prachtige assists en 2 mooie goals weer erg bepalend voor het resultaat vandaag. Kortom, heerlijk om weer eens 3 punten in de tas te hebben en ook nog eens met een lekker doelsaldo. Het is te hopen dat Dieze West de competitie af zal maken, want anders verdwijnen de 4 behaalde punten tegen hen weer uit onze tas. De vraag is wel waar we nu staan…..op papier zijn we 1 plaatsje geklommen en staan we gelijk met MSC op 16 punten, De Bataven hebben we inmiddels op 1 punt achterstand gezet. Echter, wij hebben inmiddels al 2 wedstrijden meer gespeeld dan deze 2 clubs, dus dit vertekent wel. Komende zondag zouden we erg goede zaken kunnen doen als er 3 punten behaald worden uit tegen Hoogland, zij staan “slechts” 2 punten boven ons, maar hebben ook 2 wedstrijden minder gespeeld inmiddels. Voordat deze wedstrijd plaats zal vinden weten we of we een volgende bekerronde hebben overleefd. A.s. woensdag om 20.00 uur wordt er namelijk gespeeld bij en tegen zaterdag 2e klasser VV HBOK uit Zunderdorp. Helaas kan ik hier vanwege werkverplichtingen niet bij zijn, maar als we winnen doen we nog op alle fronten mee!

 

Door: Edwin Ebskamp

 

‘4  1-0 Gokhan Yasar

’42 1-1 Lauwand Suleiman

’69 1-2 Gokhan Yasar

’75 3-1 Anis Ziani

’77 4-1 Redouan El Yakoubi

’82 5-1 Eddy Vorm

 

De Meern: Twan Verweij, Leon Cats (’68 Jordy Stins), Hakan Yasar, Trevor Mulders, Joris van Rooijen, Rick Hauwert, Rick Kruijs,