• U bent ingelogd als:

Eclatante, belangrijke en broodnodige overwinning

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vanmiddag de eerste van twee opeenvolgende zeer belangrijke wedstrijden tegen tegenstanders die zich, net als wij, in de buurt van de degradatielijn ophouden. Vandaag  tegen EDO hfc uit Haarlem en over veertien dagen (in het Paasweekeinde zijn we vrij) tegen SDO uit Bussum. Bij de meeste supporters is het gewoon merk- en voelbaar, dat er sprake is van een gezonde dosis spanning. Bij de spelers zal dit, bij deze eerste cruciale wedstrijd, uiteraard hetzelfde (moeten) zijn.

In de opstelling zien we, na wat blessureleed, de terugkeer van Achmed Ahahaoui. Verder koos trainer Rob Zomer voor Sjoerd Vlasman waardoor Kesley den Haag op de reservebank moest plaatsnemen.

We hebben ons nog maar net geïnstalleerd op de koude tribune, wanneer we al in de vierde minuut een terechte penalty krijgen toegewezen. Gökhan Yasar wordt tijdens een slalom in het strafschopgebied onderuit geschoffeld en voor scheidsrechter Coppens is er maar één oordeel mogelijk! Gökhan schiet onberispelijk in en zo hebben we al heel vroeg de wind in de zeilen;1-0.

Het is een wedstrijd waarin beide ploegen de ene na de andere kans creëert. Allereerst is het Spiros Lomis die bij een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal helemaal vrijgelaten wordt. Zijn halve omhaal scheert maar net over de lat, waardoor Mike van Houten met de schrik vrij komt. Aan de andere kant stuurt Redouan El Yakoubi Erwin van der Klis de ruimte in en zijn voorzet landt precies op het hoofd van de compleet vrijstaande Gökhan. Zijn kopbal gaat maar net aan de verkeerde kant van de kruising naast. Dezelfde Spiros Lomis krijgt ook nu weer een vrije schietkans maar nog steeds staat zijn vizier te hoog ingesteld. Op een pass van Sjoerd Vlasman claimt Achmed Ahahaoui tevergeefs een penalty. Even later een droomkans voor Gökhan Yasar die, oog in oog met keeper Kenny Heemskerk, weigert te scoren.

In de 20e minuut een zelfde situatie, maar nu is er steun van Achmed Ahahaoui die door Gökhan keurig op tijd aangespeeld wordt en met een simpele schuiver de 2-0 inschiet. Omdat EDO blijft volharden in het weggeven van veel te veel ruimte in hun verdediging lijkt de wedstrijd al vroeg beslist wanneer Achmed Ahahaoui de 3-0 aantekent. Mike van Houten houdt met een dappere redding zijn doel schoon en heeft geluk wanneer de lat redding brengt bij een kopbal van Ron Rosenhart.

Een paar minuten voor rust is een combinatie tussen Sjoerd Vlasman en “kilometervreter” Osmerald Hima succesvol en brengt laatstgenoemde de stand op 4-0. De eerder genoemde spanning bij aanvang ebt nu toch wel langzaam weg en maakt plaats voor vertrouwen. Hiermee gaan we ook rusten!!

Na de rust zien we dat Irak Asad, wegens een rugblessure, vervangen is door Sven van Doorn. Koud vier minuten onderweg in deze 2e helft en het is alweer raak. Redouan El Yakoubi passt op de vrijstaande Osmerald Hima die dit varkentje succesvol wast;5-0.

EDO blijft volharden in het weggeven van heel veel ruimte en Gökhan Yasar weet hier wel raad mee. Met een knappe schuiver laat hij keeper Kenny Heemskerk kansloos en viert hij, net als Achmed Ahahaoui en Osmerald Hima, zijn tweede treffer;6-0.

In het laatste halfuur van de 2e helft neemt De Meern een tandje terug en rijgt EDO de ene na de andere kans aaneen. Allereerst een scrimmage voor het doel van Mike waarin Osmerald Hima uiteindelijk met veel geluk voor opruiming kan zorgen. EDO “weigert” gewoon te scoren want tot driemaal toe wordt er van minder dan 5 meter gemist. De eerste wordt door Mike gered, de tweede kan nog net op tijd geblokt worden door Dustin van Doorn en uiteindelijk is het Arno Dijkstra die zijn inzet over ziet gaan.

Nadat Joris van Rooijen zijn “kansje” laat liggen is het, de bij EDO ingevallen, Nicolas Yonis die zijn schot tegen de paal ziet belanden en dus wederom geen tegengoal.

Wanneer het laatste fluitsignaal klinkt is de conclusie dat er sprake is van een bruikbare overwinning waarin De Meern een stuk effectiever is omgegaan met de kansen dan opponent EDO. De overige uitslagen zijn ons ook nog eens goedgezind waardoor wij op de ranglijst stijgen naar de 8e plaats. Dit is zeker geen reden om op de lauweren te gaan rusten, want met maar één punt voorsprong op zowel JOS als EDO blijft, zoals in aanvang al gezegd, de wedstrijd tegen SDO van immens belang.

Ad de Lange