• U bent ingelogd als:

Echte Fc Breukelen-vrijwilligers

Geplaatst in Clubnieuws

Elke maandagmorgen, zo tussen 07.30 uur en 08.00 uur, melden Piet Menke en Piet Zwanink, beiden ereleden van Fc Breukelen en al jarenlang lid van maandagwerkploeg, zich in het clubhuis.

Piet Menke zorgt snel voor de koffie want zo rond 8.15 uur zijn de overige leden te weten Cor van Nieuwkerk, Kees van de Neut, Gerard Rappard en Kees Dalhuizen ook aanwezig. Onder het genot van een eerste kop koffie worden niet alleen de resultaten van alle elftallen besproken maar ook andere wereldse zaken.

Na een tweede kop koffie gaat een ieder zijn materiaal opzoeken en worden de werkzaamheden begonnen. Er is geen voorman die iedereen aanstuurt en de werkzaamheden controleert. Iedereen weet wat hij moet doen.

Zo worden onder andere het clubhuis, keuken, kleedlokalen en toiletten schoongemaakt, de prullenbakken rond het veld geleegd, het vele zwerfvuil zoals lege blikjes en patatbakjes in de vuilniszakken gedaan en de bestuurskamer en spelershome gedweild en gestofzuigd et cetera.

Zo rond 10.30 uur is iedereen klaar en wordt veelal met een frisje nog even gepraat over de komende week.

Het duo Piet (Menke) en Piet (Zwanink) zijn bijna de gehele week aanwezig. ,,Er is altijd genoeg te doen, beaamt het duo’’. Zo heeft, op verzoek van Piet Zwanink, Kees Kroon met zijn lasapparaat recent de kleine doeltjes gerepareerd en heeft Henk Moen veel tijd besteedt aan achterstallig onderhoud van het clubhuis.

Gerard Rappard is elke dinsdag druk met het vervaardigen, repareren, schoonmaken en ophangen van (nieuwe) reclameborden en het onderhoud van alle elektra.

Kees van de Neut en Cor van Nieuwkerk hopen dat er binnenkort wat versterking komt voor de werkploeg. ,,We zijn in de loop van de jaren helaas al heel wat leden kwijtgeraakt vanwege overlijden of ouderdom. Als we meer vrijwilligers hebben kunnen we ook wat aan preventief onderhoud doen’’, aldus Cor die op zaterdagmiddag ook nog deel uitmaakt van de “kassaploeg”.

,,Ik ben nog een ouderwetse vrijwilliger, je doet het gewoon voor je cluppie’’, aldus Kees van de Neut. ,,Ik heb al heel lang een afspraak met mijn vrouw, de zaterdagmiddag en maandagmorgen is voor de club’’.

De werkploeg doet een dringend beroep op ieder “spelend” lid van Fc Breukelen om na de wedstrijd en training zijn eigen rotzooi op te ruimen. Het is soms echt schandalig hoe de kleedlokalen en toiletten worden achtergelaten.

Gert van Es