• U bent ingelogd als:

DVSU vergeet goede zaken te doen tegen Hees

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Tegen Hees had DVSU goede zaken kunnen doen met het oog op lijfsbehoud in de derde klasse. Er werd echter met 2-0 verloren waardoor het met zes wedstrijden te spelen nog allesbehalve beslist is of DVSU volgend seizoen wederom in de derde klasse mag uitkomen. De afgelopen zes seizoenen strandden de drie eerdere pogingen van DVSU om in de derde klasse te blijven met respectievelijk 28, 19 en 29 punten. Er zullen in de laatste 6 duels dus zeker nog een aantal punten gesprokkeld moeten worden om de huidige 24 punten op te hogen.

In de kleedkamer worden de spelers door David op de hoogte gesteld dat trouw en kritisch volger van DVSU 1, en buurman van vv Hees, Jan Kasius zijn eigen verjaardag had verkozen boven deze wedstrijd. Jan, van harte gefeliciteerd en hopelijk ‘gewoon’ weer tot volgende week!

Na een minuut stilte voor een overleden clubicoon van Hees kon de wedstrijd echt beginnen. DVSU is voorbereid op alle verbale trucjes van het massaal toegestroomde Hees publiek. Maar het negeren van alles wat vanaf de zijlijn wordt geroepen lijkt door te slaan en DVSU begint erg mat aan de eerste helft. Het echte grasveld in de Soester bossen is bovendien allesbehalve een vlak kunstgrasveld wat het aanvalsspel van DVSU ook niet ten goede komt.

Na ruim een kwartier spelen is het na laks uitverdedigen en een ongelukkige rebound dan ook 1-0 voor Hees. Gedurende de eerste helft weet DVSU het spelbeeld langzaam te kantelen en zijn er aardige kansen voor Lars en Gijs. Toch ligt vlak voor rust de bal aan de andere kant in het netje na wederom een rebound die strak wordt binnengeschoten.

Omdat er tegen Hees nog steeds meer dan genoeg kansen lagen worden er in de rust geen omzettingen gedaan. Het devies is: minder risico achterin en meer rust aan de bal voorin, de kansen die komen dan vanzelf.

In de tweede helft drukt DVSU Hees steeds verder richting de eigen zestien en ontstaan er inderdaad steeds meer kansen. Maar met het intensievere aanvalsspel komt er onvermijdelijk ook meer ruimte voor de snelle aanvallers van Hees. Lee houdt DVSU overeind door tweemaal een 1-op-1 situatie te redden en komt DVSU goed weg nadat een ziedende volley uiteenspat op de lat van het Utrechtse doel. Met het inbrengen van Shamier en Nilantha wordt de druk nog verder verhoogd, maar Hees heeft de eigen zestien vrij grondig gebarricadeerd. En op de momenten dat DVSU wel een gaatje weet te vinden staat de Soester doelman zijn mannetje. Het harde werken van Hees betaalt zich uit en de wedstrijd eindigt in een 2-0 nederlaag voor de Utrechters.

Omdat de aansluitingstreffer maar niet valt, voelt de wedstrijd achteraf misschien wel als kansloos verloren. Dat is, zeker gezien de kansenverhouding in de tweede helft, niet terecht. Maar alleen voor kansen creëren worden geen punten vergeven. Dat mag DVSU zich goed in de oren knopen voor komende zaterdag als de Utrechters op bezoek gaan bij Candia in Rhenen.

Bron: website DVSU