• U bent ingelogd als:

DVS’33 Ermelo ruim over Magreb’90 heen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De verwachting was, dat Magreb’90 steeds meer in het seizoen zou groeien, maar DVS’33 Ermelo had achteraf gezien in de thuiswedstrijd weinig te duchten van de Utrechters. Juist in een goede fase van de organieke zondagclub namen de geelzwarten afstand. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden kwamen de bezoekers niet meer in de wedstrijd en noteerde DVS de tot nu toe grootste overwinning van deze jaargang in de Derde Divisie. Dat mocht misschien wel opmerkelijk genoemd worden, want de wellicht twee meest gevreesde aanvallers aan Ermelose kant zaten op de bank, te weten Maurice de Ruiter en Gökhan Yasar. De laatste was wat gehavend uit de vorige wedstrijd bij Spakenburg gekomen, evenals Mike Ahrens. Benjamin Roemeon vormde nu met Daniël van Warven de voorhoede. Maar dan staan er gewoon anderen op. Dennis Hollart en Kay Velda begonnen in de basis. Paul Eppink was na zijn blessure, opgelopen in de vorige thuiswedstrijd tegen ACV, terug onder de lat.

Trainer Jamal Yahiaoui roemde vooraf al het voetballend vermogen van DVS, wat hij buiten de beloftenteams het grootst achtte, maar dacht zijn ploeg daar ook tegen te kunnen wapenen. Na vier blessuregevallen op de training bleek dat niet het geval.
Effectief DVS halverwege al op rozen
De gastheren begonnen uitstekend aan de wedstrijd en toonden zich al heel vroeg in de wedstrijd zeer effectief. Coen Vloedgraven verlengde in de 3e minuut met zijn hoofd een combinatie aan de linker zijlijn naar Daniël van Warven. Met een prachtige boogbal versloeg hij doelman Mounir Ouaj, 1-0. DVS bleef in het eerste kwartier de bovenliggende partij. Daar kwam even een kentering in. Die fase werd ingeluid door balverlies van Basil Camara, waardoor Anwar Akrouh alleen op het Ermelose doel kon af gaan. Daarbij speelde hij het leer iets te ver voor zich uit, waardoor Paul Eppink kon redden, maar wel met een botsing tussen beiden. Alle twee konden gelukkig verder. Magreb’90 kwam nu wat meer aan voetballen naar de eigen mogelijkheden toe. De individuele kwaliteiten zijn er en de raspaardjes van trainer Jamal Yahiaoui willen ook zeker voor elkaar werken. Dat was tegen DVS echter niet genoeg, hoewel Haico Epe in de 21e minuut met een sliding een einde moest maken aan een goede aanval van de Utrechters. De geelzwarten maakten in de 26e minuut een einde aan de betere periode van de bezoekers door de 2-0 te maken. Na kort combinatievoetbal stak Benjamin Roemeon de bal door de laatste linie van Magreb’90, waarna opnieuw Daniël van Warven de Utrechtse goalie met een droge schuiver in de rechterhoek kansloos liet, 2-0. Daarmee deelde DVS een gevoelige tik uit en pakte het de wedstrijd weer volledig in handen. Dat betaalde zich zes minuten later ook uit in de 3-0 na een geweldige pass van Dennis Hollart vanaf links bij de tweede paal. De kleinste aanvaller van de geelzwarten bracht de bal met het hoofd weer voor, waar Kay Velda de hoek voor het uitzoeken had. Hij koos met zijn kopbal voor de linkerhoek. Tussen die twee doelpunten door had Anthony Berenstein nog wel uit de draai knap aangelegd voor een strak schot, maar doelman Paul Eppink stond goed opgesteld en had daar geen moete mee. Na de 3-0 dienden de mogelijkheden zich aan om nog voor de rust de voorsprong verder uit te bouwen, maar een pass van Coen Vloedgraven in de 33e minuut was net te ver voor Daniël van Warven. Weer twee minuten later verraste Benjamin Roemeon verdediger Dyllan Ahinful op de achterlijn en perste er nog een zuivere voorzet uit. Daniël van Warven zette er in één keer zijn voet achter, maar trof nu doelman Mounir Ouaj op zijn weg. Het nodige perspectief deed zich ook voor na de voorzet van Van Warven vanaf rechts in de 37e minuut, maar geen van zijn ploeggenoten was dicht genoeg voor het doel te vinden. Kort hierna moest verdediger Renne Donkor van de bezoekers geblesseerd het veld verlaten; daarvoor kwam Samir Aamri in het veld. Lars Dekker verving kort voor de rust de niet geheel fitte Niels Buijtenhuis. De rust ging in met 3-0.
DVS bouwt voorsprong verder uit na rust
Het zou niet de eerste keer zijn, als Magreb’90 er na een zo’n achterstand weer een wedstrijd van zou maken. In de competitieouverture in Assen kwamen de roodhemden immers nog langszij en ook thuis tegen het sterke ASWH brachten zij de spanning weer terug in de wedstrijd met twee doelpunten. De eerste doelpoging was in de 49e minuut ook voor de gasten, toen Anthony Berenstein na een goede actie Anwar Akrouh voor een schot vond. Die inzet ging naast. Daarna kwamen zij een half uur lang ook niet meer tot enige aanvallende acties. In de 57e minuut kwam DVS aan de andere kant wel tot een afronding na een goede, langdurige aanval. Kay Velda zocht daarin het hoofd van Daniël van Warven, die ook gericht in de rechterbovenhoek raak kopte. De treffer werd na een vlagsignaal vanwege buitenspel weggewuifd, maar in het vervolg zou hij wel voor zijn derde doelpunt tekenen. De dieptepass van Basil Camara stuiterde door de Utrechtse verdediging, waarna de aanvaller het leer in het doel lepelde en hij zijn hattrick kon gaan vieren. Zo’n achterstand had Magreb’90 nog niet meegemaakt, 4-0. Zes minuten later nam Kay Velda het leer uit een prachtige aanval, besloten met een voorzet van Haico Epe, op zijn slof, maar zijn schot ging net naast. Het was de laatste actie voor Velda, die plaats maakte voor Gökhan Yasar. Jamal Yahiaoui bracht nog wel Ike Nanka-Bruce in voor Anthony Berenstein, maar een goed resultaat zat er allang niet meer in. Het leek in de 72e minuut eerder nog dramatischer te worden, toen de gretige Benjamin Roemeon het leer van de schoen van Omar Boukari plukte en binnen de ‘zestien’ Gökhan Yasar bediende. Die kwam uit de draai niet verder dan een geblokt schot. Toch zou de Utrechter in Ermelose dienst zijn doelpuntje nog wel mee pikken., toen Benjamin Roemeon uit een pass van Basil Camara in de 76e minuut de diepte in gestuurd werd. Binnen de beruchte lijnen ging hij over het been van Dyllan Ahinful. Yasar mocht vanaf elf meter aanleggen en stuitte nog wel op de goalie, maar schoot in de rebound raak, 5-0. Daarmee was het kruit van de Ermeloërs op en probeerde Magreb’90 nog de eer te redden. Daniël van Warven kreeg zijn publiekswissel in de 78e minuut, waardoor Mike Ahrens nog speeltijd kreeg. Basil Camara en Jorran van Santen moesten nog twee keer ruimen, maar het meest dreigend was het afstandsschot van Abdel Zouzou. Paul Eppink onderkende het gevaar en tikte de bal met de vingertoppen over. De eretreffer viel dus niet, ook niet toen Ahinful het leer in de voorlaatste minuut uit een voorzet van links met het hoofd schampte. Zodoende tekende DVS met 5-0 voor de grootste overwinning van deze nog prille jaargang in de Derde Divisie. Daarmee hebben de geelzwarten voor eigen publiek nog geen tegentreffer hoeven toestaan. Met zeven doelpunten voor zijn dat mooie cijfers, maar het zijn ook nog niet de sterkste clubs, die bij DVS onderuitgingen.