• U bent ingelogd als:

Duur verlies De Meern tegen rode lantaarndrager

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zondag 28 januari stond er weer een lange reis op het programma. Quick 20 uit betekende een reis naar Tukkerland, Oldenzaal was de plaats van bestemming. Na mijn onfortuinlijke val was ik vandaag op carpoolen aangewezen, om klokslag 12 uur kwam taxi Polder voorrijden. Vandaag een zogenaamde 6 punten wedstrijd tegen de nummer laatst uit onze poule. En we waren gewaarschuwd, Quick 20 had gewonnen van Jong De Graafschap en had vorige week nog verrassend uit bij EVV gewonnen.
Quick 20 is een prachtige club, bijna 100 jaar oud, 9 velden en 1800 leden. Opkomend over de Jan Vennegoor of Hesseling Allee kijk je op het fraaie hoofdveld, een soort mini stadion en de kantine. Daar heeft de architect dan wat minder over nagedacht, want vanuit de kantine kun je niet op het hoofdveld kijken. Jumbo Bjorn Kuipers zorgt hier voor wat financiële injecties getuige de vele borden rond de velden.
Bij De Meern is de opstelling gelijk aan die van vorige week. Rick Hauwert heeft een hamstringblessure en zit dus ook niet op de bank, daarentegen zit de schorsing van Lejon Cats erop en zit ook onze nieuwste aanwinst Richie Agyapong op de bank. Aanvoerder bij Quick 20 is Ryan Snelders, zoon van Theo, oud keeper van oa Twente en Aberdeen. Vanuit De Meern zijn 12 supporters afgereisd om onze oranjehemden aan te moedigen. De temperaturen zijn lente-achtig, de krokussen schieten uit de grond en hooikoortspatiënten hebben hun eerste dipje van het jaar. Ongelofelijk dat er dan een paar spelers bij ons met handschoenen spelen…..
Om 14 uur fluit scheidsrechter Vries voor het begin van de wedstrijd en al snel is duidelijk dat er bij ons niet goed nagedacht is over het schoeisel. Verschillende spelers glijden uit en dat zal later nog tot gevaarlijke situaties voor ons doel leiden. Het komt vanuit ons perspectief erg amateuristisch over, maar misschien klopt dit ook wel. We zijn een amateurvereniging en ik vermoed dat de meeste spelers slechts 1 paar (kunst)grasschoenen hebben. Maar het komt wel knullig over in ieder geval. 


Het begin van de wedstrijd lijkt op balletdansen, veel uitglijdende mensen op het moeilijk bespeelbare veld van Quick 20. De eerste 10 minuten gaan gelijkop, daarna een mooie kans voor Zakaria El Bennay, maar hij schuift de bal voorlangs. In de 19e minuut glijdt Tom Waltman uit waardoor de aanvaller van Quick 20 vrije doortocht heeft, maar gelukkig schiet hij gehaast over. Kort daarna een inschattingsfout van Lennard van den Brink maar het schot wat daarop volgt kan Joey Swanink gelukkig naast tikken. Uit de corner die hierop volgt een vrije kopkans voor Quick 20, maar de bal gaat over het doel. Daarna weer een paar kansen voor Quick waarbij we met name bij een buitenspelsituatie goed wegkomen. In de 30e minuut dan weer een kans voor ons, maar Kesly den Haag raakt de bal totaal verkeerd.

 

Het blijft glibberen en glijden…..In de 35e minuut komen we weer heel goed weg als een prachtige volley van Quick 20 de lat teistert. Kort daarna haalt Tobias Elmensdorp een bal van de lijn. Daarna is het weer de beurt aan ons, Serkan Yasar krijgt een mooie kans, maar produceert een slap rolletje. Serkan had het moeilijk vandaag, met het veld, met de boomlange verdedigers, maar zeker ook met de scheidsrechter. Hij kreeg echt niets mee. Kort voor rust is het dan bijna 0-1. Hakan Yasar slingert een vrije trap vanaf links het strafschopgebied in en na een kluts of 5 weet Quick 20 de bal uiteindelijk weg te werken. En zo gaan we rusten met een brilstand.


In de rust horen we dat er helaas geen prijs gevallen is op onze gekochte lootjes, anders hadden we deze week terug gekund naar Oldenzaal om onze bon te kunnen verzilveren bij de lokale pedicure Het Schimmelteentje. Na rust breekt er een hele matige fase aan, met name van onze kant. In de 51e minuut verlaat Hakan Yasar geblesseerd het veld en komt Lejon Cats erin. Quick 20 is nu de betere ploeg en krijgt ook kansjes. Even later komt Richie Agyapong in het veld voor Anis Ziani. Anis speelde een moeilijke wedstrijd. Wat dat betreft is het kenmerkend dat de laatste weken mensen als Tom Waltman tot de betere in het veld behoren, waarbij vandaag ook Steve Blokland een sterke pot speelde. Mensen als Tom moeten onzichtbaar zijn, die halen altijd wel een voldoende, en de creatieve mensen als Anis Ziani, Kesly den Haag en Zakaria El Bennay zouden het verschil moeten maken, maar dat is helaas al weken niet het geval.
In de 70e minuut dan weer een grote kans voor ons, maar Zakaria El Bennay weet de keeper niet te passeren. In deze fase gaat het spel op en neer. In de 72e minuut dan een afgekeurd doelpunt van Quick 20 voor buitenspel. Hier ontstond veel discussie over, maar volgens mij zag de grensrechter het goed. Kort daarna 2 prachtige reddingen van Joey Swanink die ons op de been houdt. Maar helaas is hij in de 75e minuut kansloos als Melvin Degenaar uit een corner de 1-0 maakt. Je voelde aan dat dit niet goed kon blijven gaan en zo moeten we op jacht naar de gelijkmaker. Jordy Stins komt hiervoor in het veld ten koste van Tobias Elmensdorp.
We spelen nu alles of niets en uiteindelijk leidt dit tot de grootste kans van de wedstrijd. Na een goede actie van Serkan Yasar komt de bal bij Zakaria El Bennay. Hij kan de bal zo in het doel schuiven, maar faalt hopeloos. Dit was dé kans op de 1-1, maar het mocht niet zo zijn. In blessuretijd dan nog een corner voor ons waarbij zelfs Joey Swanink meegaat, maar de corner leidt tot niets waardoor we met een 1-0 verlies afdruipen.
Na afloop wordt bekend dat we hele slechte zaken hebben gedaan vandaag. Zowel Jong De Graafschap, Be Quick als Quick 20 (tegen ons) hebben allemaal gewonnen, waardoor wij onszelf weer terugvinden op de voorlaatste plaats. En met 2 hele lastige uitwedstrijden tegen de nummer 6 (JVC Cuijk) en 5 (OFC) voor de boeg is dat een vervelende uitgangspositie. Maar goed, volgende week weer nieuwe ronde nieuwe kansen, om 14 uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Groendijkse Kampen in Cuijk.

 

Edwin Ebskamp

 

’75 1-0 Melvin Degenaar

 

De Meern: Joey Swanink, Tobias Elmensdorp (‘79 Jordy Stins) Hakan Yasar (‘51 Lejon Cats), Steve Blokland,  Mark den Hartogh, Lennard van den Brink, Anis Ziani (‘61 Richie Agyapong) Tom Waltman, Serkan Yasar, Kesly den Haag, Zakaria El Bennay

 

De samenvatting van Quick20 TV: