• U bent ingelogd als:

Dutch Masters opnieuw naar Engeland voor goede doel (Joseph’s Goal)

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

Tekst: John vd Berg

Legendsgame Jospeh’s Goal

Op vrijdag 19 mei 2017 zal er in Wigan Engeland een re-match plaatsvinden tussen de Latics Legends en de Dutch Masters. De Latics, zoals de bijnaam luid voor de Engelse ploeg Wigan Athletic zullen aantreden met spelers als Emile Heskey, Emmerson Boyce, Pascal Chimbonda, Roberto Martinez (bondschoach België), Jason Jarrett en nog meer grootheden uit de geschiedenis van de club.

 

De Dutch Masters zullen aantreden met: Sander Westerveld, Tim de Cler, Arjan de Zeeuw, Marco Miltenburg, Jan Kromkamp, Gerald Vanenburg, Dean Gorre, Kenneth Monkou, Gerald Sibon, Michael Mols, Angelos Charisteas, Glenn Helder, Pascal Bosschaart, Michel Vonk, Romano Denneboom, Ellery Cairo, Kiki Musampa en Zeb den Uyl. De Nederlandse ploeg zal onder leiding staan van Patrick vd Lagemaat en Nihat Karadag (huidige technische staf NL politie elftal).

 

Geschiedenis

Wigan Athletic speelde en won in 2013 de FA cup finale van het grote Manchester City. De toenmalige aanvoerder van de Latics, Emmerson Boyce, was ambassadeur van Joseph’s Goal. Een goed doel wat zich inzet voor zieke kinderen met een ernstige stofwisselingsziekte. Deze kinderen hebben een lage levensverwachting en men zet zich in voor meer onderzoek voor deze zeldzame aandoening. Het boegbeeld van Joseph’s Goal, is Joseph Kendrick, een jongen die deze ziekte heeft. Kendrick werd door de ploeg van Wigan Athletic tijdens deze finale mee het veld opgenomen. Emmerson Boyce droeg Joseph tijdens de line-up. Beelden hiervan gingen toen de hele wereld over.

Na het winnen van de FAcup werd er door fans van Wigan Althletic besloten ieder jaar een zogenaamde charitygame te organiseren om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit doel.

Arjan de Zeeuw

Speler van de eeuw van Wigan Athletic is Nederlander Arjan de Zeeuw. De Zeeuw, oud aanvoerder van de Engelse ploeg, werd door de Engelse fans uitgeroepen tot speler van de eeuw. De toenmalige Engels premier Tony Blair, gaf aan dat De Zeeuw zijn meest favoriete speler van de Première League was, door zijn inzet en uitstraling. In Nederland niet de bekendste speler geworden maar zoals Martin Jol op zijn afscheidswedstrijd zei: “In Engeland the man is a LEGEND”.

Arjan die na zijn carrière ging werken bij de politie en zijn laatste voetbaljaren doorbracht als aanvoerder van het Nederlands politie elftal werd al snel als de ideale tegenstander gezien van zijn oude strijdmakkers.

 

Re-match

Afgelopen jaar werd er onder aanvoering van De Zeeuw veel ex-internationals danwel oud profs die in première league actief zijn geweest bereid gevonden uit te komen voor de Dutch Masters. O.a. Andre Ooijer, Orlando Engelaar, Denny Landzaat en Martijn Reuser maakte deel uit van het 2-0 verloren duel.

Deze wedstrijd werd op het sportcomplex van Ashton Town afc worden gespeeld en bleek een succes. Deze 2e wedstrijd tussen de Latics Legends vs Dutch Masters gaat de boeken in als de re-match 2.0.

Meet and Greet
Naast de wedstrijd zal er op donderdag 18 mei een ‘Meet and Greet’ zijn waar spelers van beide elftallen aanwezig zijn en waar fans met ze op de foto kunnen en handtekeningen kunnen krijgen. Voor deze ‘Meet and Greet’ zullen kaarten worden verkocht. Dit evenement zal worden gehouden in het stadion van Wigan Athletic, het DW stadion in Wigan.

 

Opvallende namen

Een aantal opvallende namen staan er op het wedstrijdformulier vermeld. Zo doen Europees Kampioenen Gerald Vanenburg (EK ’88) en Angelos Charisteas (EK’04) mee met de Dutch Masters, maar ook Marco Miltenburg. Miltenburg volgend seizoen speler van sv Zeist en speler van het Nederlands politie elftal ontving wederom een uitnodiging. ‘Het was een hele eer om voor zoiets gevraagd te worden en zeker om tussen al die grote namen te spelen. De enige keer dat ik het tenue van het Nederlands elftal heb mogen dragen was tijdens politie interlands. Hier heb ik enkele jaren met Arjan de Zeeuw samen gespeeld. Dit is natuurlijk wel even een heel ander niveau. Vorig jaar heb ik me goed staande gehouden ondanks dat er bij Wigan spelers meespeelde die nog steeds actief waren in de Championship (2e niveau Engeland). Buiten het feit dat dit voor een goed doel is, heb ik afgelopen editie van de hele trip en entourage genoten. Hoe vet is het dan om ook voor de re-match te mogen komen opdraven’.

 

Het team van de Dutch Masters wordt opgevuld met ex-internationals en spelers met een verleden in de Engelse Premier League. Ook dit jaar zijn weer een aantal spelers van naam benaderd.  De huidige staf van het Nederlands politie-elftal zal de coaching op zich gaan nemen. Patrick van de Lagemaat (Bondscoach NPSB en jeugdcoach bij sv Spakenburg) en Nihat Karadag (teammanager NPSB en coach bij UVV) zullen daar de Dutch Masters naar een goed resultaat proberen te brengen.

 

Staf Dutch Masters
Coach Patrick Van de Lagemaat is zeer verheugd over het initiatief: ‘Alles staat in het teken van het zoveel mogelijk geld genereren voor Joseph’s Goal, laat dat helder zijn. Daarnaast is het een grote eer om hieraan deel te mogen nemen. Arjan de Zeeuw is in Wigan nog steeds een ware held. Een levende legende en dat kunnen wij ons hier in Nederland haast amper voorstellen. Arjan heeft een aantal jaren als aanvoerder in het Nederlands politie-elftal gespeeld. Hoogtepunt hierin was het spelen op het EK 2016 in Tsjechië voor politielandenteams. Tijdens zijn afscheidswedstrijd tegen Telstar speelden niet alleen allemaal oud-ploeggenoten van hem uit het betaalde voetbal, maar ook een aantal spelers uit het Nederlands politie-elftal. Deze mix heeft geleid tot de samenstelling van de Dutch Masters’.

 

Nihat Karadag voegt hieraan toe: ‘Het is niet alleen de wedstrijd, maar de hele trip is een grote beleving. Donderdag met al die grote namen naar Engeland afreizen en dan in de avond in groot stadion een Meet and Greet met alle betrokkenen. Vorig jaar zaten er zo’n 500 fans in de zaal voor vragen, foto’s en handtekeningen. De dag erna de wedstrijd en zaterdag weer naar huis. We kijken ontzettend uit naar de re-match!’

Sponsoren

Deze trip is mede mogelijk gemaakt door AVANCE ict groep Nederland. AVANCE is sponsor van de Dutch Masters en heeft zijn naam verbonden aan deze charitygame.

Wilt u meer weten over dit goede doel of geld doneren kijk dan op www.josephsgoal.org