• U bent ingelogd als:

Dure nederlaag voor SO Soest tegen concurrent VSV

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De wedstrijd werd door de thuisclub aangekondigd als een “cruciale zespuntenwedstrijd”. Het belang van het treffen tussen VSV en SO Soest werd daarmee haarfijn duidelijk gemaakt. Bij winst zou SO Soest op vijf punten afstand staan van de concurrent uit Velsenoord, VSV zou bij winst één punt over Soest klimmen. Zes punten dus. VSV won het duel, op basis van de tweede helft was dat verdiend te noemen. Voor SO Soest wordt het spannend de komende weken. De ploeg staat nu op een plek die een rondje nacompetitie oplevert en daar zitten we eigenlijk niet op te wachten.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat VSV voor de winst wilde gaan. De thuisploeg zocht direct het doel van Diango Alvarez op. Soest mocht zich gelukkig prijzen dat de arbiter niet binnen een minuut naar de stip wees toen een spits van VSV dankbaar over de voeten van een Soester verdediger duikelde. Soest herstelde zich na de overrompelende opening van VSV en kwam beter in de wedstrijd. Met veel mensen voor de bal werd het doel van de thuisploeg opgezocht, maar echte kansen leverde dat niet op.

Veel spelen op de helft van de tegenstander met daarbij veel ruimte in je rug levert ook een risico op. Balverlies kan dodelijk zijn. Dat overkwam Soest dus ook toen Hessel de bal verloor op de middenlijn en twee voorwaartsen van VSV vrij op konden stomen naar het doel van Diango. De situatie werd uitgespeeld en Soest keek tegen een achterstand aan.

Het tegendoelpunt leek als doping te werken want na de goal beleefde Soest zijn beste deel van de wedstrijd. De ploeg creërde kansen en zag Thijs Janmaat via de vingertoppen van de doelman de lat raken. Een spervuur van corners en voorzetten brachten niet het gewenste resultaat. Op slag van rust werd de dadendrang eindelijk beloond. Ingvar Kok stuurde Niels van der Plaats de vrije ruimte in en die plaatste de bal op maat voor Dylan Meijer die onberispelijk raak schoot, 1-1.

Een goal, bijna gescoord in het rustsignaal zou positief moeten werken. Maar het was opmerkelijk hoe zwak SO Soest uit de kleedkamer kwam. Binnen tien minuten had VSV vier doelrijpe kansen. Diango Alvarez redde bekwaam en kreeg ook een keer hulp van een verdediger die de bal van de lijn moest halen. Maar de geest was bij VSV uit de fles. Zeker toen invaller Marwan Yahyaoui het op zijn heupen kreeg. De linksbuiten dartelde door de verdediging van SO Soest en leek niet alleen in uiterlijk op Maradona, maar hij had ook “de hand van God” bij zich.

Het was wachten op de tegentreffer en die kwam dan ook. Het gevaar kwam nu niet van de linkerkant van VSV, maar van de andere zijde. Een poortje van de rechtsbuiten, een strakke voorzet die direct werd ingeschoten. Diango kreeg nog een vingertop achter de bal, maar hij zag het leer toch over de doellijn gaan.

SO Soest had nog 35 minuten om de schade te repareren. Maar in het restant van de wedstrijd leek de wil om te winnen niet aanwezig. Die was er zeker wel bij de tegenstander die verbeten en geconcentreerd de buit wilde binnenhalen. Soest kreeg nog een mogelijkheid via Maarten Jan Belt, maar daar staan heel veel countermogelijkheden van VSV tegenover.

Een dure en zure nederlaag tegen een rechtstreekse concurrent. Volgende week tijdens DE DAG VAN DE CLUB zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden tegen Alphense Boys om minimaal een punt over te houden.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij (75. Milan van Wincoop), Gido de Hiep, Thijs Janmaat (78. Thom Kok); Bas Tullemans ((63. Robin Smeeing), Maarten Jan Belt, Ingvar Kok, Rayendall Bitorina; Dylan Meijer, Niels van der Plaats

24. 1-0

45. 1-1 Dylan Meijer

55. 2-1