• U bent ingelogd als:

Druk bezochte reunie geeft extra glans aan jubileumjaar SO Soest

Geplaatst in Clubnieuws

‘ Schrijf maar op dat ik gewonnen heb’

Ruim 800 genodigden en belangstellenden bezochten zondag het Sportpark van SO Soest om in het kader het van 90-jarig jubileum elkaar te ontmoeten. Het werd een gezellig treffen met oud en jong door elkaar. Als rode draad was er een voetbaltoernooi en voetgolf evenement, waar zowel binnen en buiten de lijnen het een drukte van belang was met veel oud-spelers van SO Soest

Pijp leeg

Gerard Beijer had zijn deelname aan het voetgolf evenement erop zitten: ‘ Het was leuk om te doen, maar alles ging niet geheel volgens de regels. Ach, het gaat tenslotte om de gezelligheid. Schrijf maar op dat ik gewonnen heb’, lachte Beijer, die meteen weer in grote feesttent verdween. De gezelligheid voerde inderdaad de boventoon. SO Soest- voorzitter Ries de Jong balde zijn partijtje voetbal mee en werd regelmatig gewisseld. ‘ Nee, de pijp is niet leeg. Het zijn tactische wissels’, pareerde de preses, om vervolgens trots te melden dat er zelfs leden uit Denemarken, Duitsland en Aruba de weg naar Soest hadden gevonden.

Geoliede organisatie

SO Soest kan al jaren bogen op een groot leger van vrijwilligers. Het draaiboek zat goed in elkaar. Een inderhaast opgezette feesttent, in verband met de slechte weersvoorspelling, was in principe niet nodig geweest, want de weergoden waren de jubilaris gunstig gestemd. Ook het clubhuis zat stampvol. Josje Wildenburg werkte zich met haar collega’s een slag in de rondte om iedereen van een natje en een droogje te voorzien. Anke Rauch was zoals gewoonlijk weer druk met de papierwinkel. Gewapend met pen, papier en microfoon leidde zij het toernooi in goede banen. Toch kon ze het niet laten om de Grand Prix zege van Max van Verstappen door de luidsprekers te laten galmen. Wat een verhoging van feeststemming betekende.

Clubcoryfeeën

Met een blocnote en een grote grijns op zijn gezicht stond Peter Visee als coach te kijken naar zijn elftal. Coryfeeën als Jeroen Dorrestein, Guy Dekker en Jaap ten Haaf maakten deel uit van zijn ploeg. ‘ Het zijn jongens waarmee ik in mijn Soest tijd heb gewerkt. Leuke dag om mee te maken. Het valt me wel op dat ze in het begin niet gewisseld wilden worden en nu vragen ze er om’, lacht de Baarnaar. Op het kunstgras heeft Dave Klarenbeek zijn partijtje er op zitten. De selectiespeler moet de volgende dag aantreden met zijn team aantreden tegen VVIJ in de strijd tegen degradatie.  ’Ik doe het rustig aan en neem geen risico, want morgen is het belangrijk. Maar dit is erg leuk om te doen. Wat een hoop publiek.’ Voor Johan Staal kreeg de dag een extra feestelijk tintje. De clubicoon werd Lid van Verdienste.

Gezellig slot

Terwijl de Laagland band in het clubhuis de eerste klanken uit de speakers liet schallen werden de barbecues  aangestoken. Het was een mooie afsluiting voor een geslaagde dag van SO Soest, dat met een Voetbalkamp, Penaltykampioenschappen en Jeugddag zich al had gemanifesteerd. En het programma van de jubilaris is nog lang niet ten einde.

Tekst: Ton van Zoeren