• U bent ingelogd als:

Driepunter voor DEV Doorn

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op zaterdag 18 maart was DEV Doorn te gast bij het Utrechtse DVSU. De ambiance was voor de toeschouwers niet om over naar huis te schrijven. Een druilerige dag op een sfeerloos sportpark. Voor de wedstrijd was het gat twee punten tussen de beide staartploegen. Na 90 minuten stapte de Doornse formatie uiteindelijk als winnaar van het veld.

De belangen waren duidelijk. Beide elftallen moesten winnen om afstand te nemen van het degradatiespook. DEV Doorn begon goed aan de wedstrijd. DVSU probeerde met afwachtend spel de gasten uit de tent te lokken. DEV Doorn stelde daar verzorgd voetbal tegenover. Met overleg en geduld werd het vijandelijke doel gezocht. De Utrechter hadden zichtbaar moeite om in de wedstrijd te komen. Met name Marijn de Graaf en vleugelflitser Job Demmers bezorgden de gastheren de nodige hoofdbrekers. Na 10 minuten kreeg DEV Doorn bijna de deksel op de neus. Een counter van DVSU belandde op de paal. DEV Doorn was niet onder de indruk en bleef zoeken naar de openingstreffer. In de 20e minuut was het publiek getuige van een belachelijke actie van een speler van DVSU. Christiaan Stuy onderschepte de bal, zijn tegenstander was veel te laat en besloot zijn frustratie bot te vieren op Stuy. De schandalige overtreding die volgde werd afgedaan met slechts geel. Gelukkig kon Stuy de, verder sportieve, wedstrijd hervatten. DEV Doorn begon steeds meer aan te dringen. In de 29e minuut was daar de eerste waarschuwing. Na een fijne actie vond Jordi Witbreuk het zijnet.

Twee minuten later maakte de Utrechtse doelman een inzet van De Graaf onschadelijk. Een minuut later was het wel raak. Pieter Hegger kwam aan de linkerkant het strafschopgebied in. Met een hoogstandje stuurde hij zijn bewaker het bos in, maar werd op het moment dat hij aan afronden dacht aangetikt. Strafschop. Topscorer Tim Kas nam plaats achter de bal en schoot hard binnen. 0-1. DVSU moest nu wel uit zijn schulp komen en kwam met behulp van de behendige aanvallers steeds meer onder de Doornse druk uit. In de 39e minuut kwam DVSU zelfs langszij. De spits mocht, met een heel sterk buitenspelluchtje, alleen op doelman André Nell af. Nell tikte de bal ongelukkig op de paal en was kansloos in de rebound. 1-1. De gastheren roken bloed en begonnen aan te zetten. Op slag van rust kreeg DVSU een vrije trap op een meter of 20 van het Doornse doel. De prima ingeschoten bal werd door Nell uitstekend weg geranseld. Ook DEV Doorn beet nog een keer van zich af. De Graaf zocht de korte hoek, maar vond de Utrechtse goalie op zijn weg.

Na rust bracht Van Aken Bram van Schaffelaar binnen de lijnen die hiermee zijn debuut maakte in de Doornse hoofdmacht. Een wissel die uitstekend uitpakte. DVSU bracht daarentegen een boomlange spits. De Utrechters probeerden het nu met lange ballen en stopten eigenlijk met voetballen. DEV Doorn zette DVSU vol onder druk en een spervuur aan aanvallen volgde. In de 54e minuut was De Graaf dichtbij de tweede Doornse treffer. Zijn kopbal, a la Bep Bakhuys, werd echter gekeerd. DEV Doorn dicteerde de wedstrijd en had weinig te vrezen van de tegenstander. De lange ballen op de statische spits waren keer op keer een prooi voor het centrale duo Paul Okkersen en Niek van Schaffelaar. In de 67e minuut was het raak. Bram van Schaffelaar speelde in een keer door op Demmers, die zich geen moment bedacht en met een verwoestend hard schot de 1-2 aantekende.DEV Doorn ging door en het wachten was op de volgende treffer. De ene aanval na de andere rolde af op het Utrechtse doel, maar de uitstekende doelman van DVSU hielde zijn goal verder schoon.

Zo behaalde DEV Doorn een belangrijke overwinning. Het enige verwijt wat de ploeg zich kan maken is dat het vergat om aan het doelsaldo te werken. Volgende week speelt DEV Doorn thuis de Heuvelrugderby tegen FC Driebergen. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling DEV Doorn:

André Nell; Christiaan Stuy, Niek van Schaffelaar, Paul Okkersen, Eddy Carree; Stefan Prij, Jordi Witbreuk (Bram van Schaffelaar), Pieter Hegger; Tim Kas (Martin Nell), Marijn de Graaf, Job Demmers (Tim Werkhoven)