• U bent ingelogd als:

Drie minuten voor tijd geveld

Geplaatst in FC Utrecht nieuws

Het duel in De Kuip duurde drie minuten te lang, Robin van Persie kopte de bal vlak voor het eindsignaal van Dennis Hilgler in het Utrechtse doel. Juist op een moment dat een gelijkspel binnen bereik was en Dick Advocaat met een bescheiden succesje had kunnen debuteren. ,,Een wedstrijd die geen overwinning verdiende,’’ zo luidde de analyse van Mario Been op Fox Sports.

 

Toch zullen de talrijke FC-fans die naar Rotterdam waren meegereisd, niet helemaal ontevreden huiswaarts gekeerd zijn. In de eerste helft was Feijenoord duidelijk de bovenliggende partij maar na rust leek FC Utrecht op weg naar een stuntje toen de ploeg van het duo Advocaat-Petrovic de regie overnam en zichzelf enkele keren in kansrijke positie manoeuvreerde.  Helaas liet de laatste voorzetting te wensen over en kon het duo Kerk/Dessers geen potten breken in de buurt van het Rotterdamse doel.

 

Komende donderdag krijgt FC Utrecht weer de kans om aan het hernieuwde zelfvertrouwen te werken wanneer MVV als bekertegenstander fungeert. Volgens aanvoerder Willem Jansen is er weer duidelijkheid gekomen over de tactiek die zijn ploeg de komende weken gaat spelen. ,,Dit is een resultaat om op voort te bouwen, ook al zijn we erg teleurgesteld over die late tegengoal. Met wat meer overzicht hadden we zelf kunnen scoren en zou de eindstand er nu anders uitgezien hebben.’’