• U bent ingelogd als:

Drie hele mooie puntjes

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Datum: 27 september 2016
Wedstrijd: Maarssen 1 – Hercules 1
Uitslag: 1- 2
Als je elke wedstrijd vanaf nu met 2-1 wint, ben je kampioen.
Als je elke wedstrijd vanaf nu lelijk en met een beetje mazzel wint, ben je ook kampioen.
Maar als je elke wedstrijd speelt zoals afgelopen zaterdag in en tegen Maarssen, vraag je wel erg veel van je supporters langs de lijn. En of die dat ook een heel seizoen volhouden zonder een maagzweer of hartverzakking te krijgen, is nog maar de vraag!

Maar hoe dan ook, er werden wel drie hele fijne en vermoedelijk belangrijke punten mee teruggenomen richting Voordorp. Na wederom een spannend en boeiend voetbalgevecht. In de volle en nog best warme zon op het hoofdveld (!) met een tribune (!!) en vooral ook: echt gras(!!!). Wat wil een voetballiefhebber nog meer?

Nou, dat is te zeggen. Graag goed en flitsend voetbal. En vooral ook een ploeg die geconcentreerd en fel uit de statblokken komt. Dat leek ook heel even zo te zijn maar al na een minuut of zes ging alles fout achterin en kon de Maarssense spits vrij doorlopen en Olaf verschalken. Zo zie je maar dat ook op dit niveau fouten meestal genadeloos worden afgestraft. Veel ploegen spelen daar zelfs op. Dat deed Maarssen misschien niet maar het was wel zo’n beetje hun eerste ‘echte’ balcontact. Een duidelijke waarschuwing om bij de les te blijven.

En dus moesten de mouwen weer opgestroopt in de jacht op de gelijkmaker (en meer). Dat resulteerde in een overwicht maar leidde niet tot grote kansen en mogelijkheden. Met name de laatste fase kwam niet goed uit de verf. Voorzetten die niet aankwamen of aanvallen die het net niet waren. Met tussendoor dan ook nog een angstig moment in het eigen strafschopgebied, gelukkig ook zonder goed vervolg.

Maar na een minuut of 25 werd de stand toch weer gelijk. Met een beetje hulp van een wat weifelend ingrijpende keeper van Maarssen die een voorzet van Rutger en een scrimmage van Bert Jan maar moeilijk verwerkte waardoor de bal met heel veel en raar effect achter hem het net in stuiterde. Eigen goal? Of gunnen we hem toch maar aan BJ?!

Het beeld van de eerste helft bleef wel ongeveer gelijk. Ik noem een paar dingen die opvielen: Ward die prachtig Mickey vindt, Bert Jan die geel krijgt na een overtreding, een uitbraak van Maarssen en even later zelfs een schotje op de lat en een forse blessure van hun aanvaller die naar de kant moet.

Het eerste deel van de tweede helft was meer voor Maarssen dan voor Hercules. Dat was feller in de duels, won meer tweede ballen en ze wisten elkaar makkelijker te vinden in het positiespel. Rutger werd naar de kant gehaald en vervangen door Jules. Daarmee schoof Melvin door richting het front. Gevolg was een wat meer uitgewogen geheel met aanvallen over beide kanten. Waarbij Ward zich nogmaals onderscheidde met een splijtende pass naar voren. Zonder beloning helaas. Mark (ziek geweest) had alles gegeven en werd vervangen door nieuwe energie in de vorm van Vincent. Het spel werd wat beter en aantrekkelijker, vooral van Hercules. Maar helaas moest Bert Jan ingrijpen waarbij hij net te laat was en de scheids hem opnieuw geel moest laten zien. Wat rood betekende. En dus ook dat Hercules nog maar tien man had om de overwinning af te dwingen. Ook Jules pikte nog een geeltje mee toen hij voorop wilde gaan in de strijd. En al met al dwong Hercules wel de tegenstander langzaam wat meer achteruit. Met als gevolg dat bij een snelle uitbraak (waarbij de grens vlagde maar de scheids dit signaal niet overnam. Terecht overigens!) de bal bij Mickey belandde die hem vervolgens prachtig uit de draai in de rechterbovenhoek krulde. 1-2, Hercules op voorsprong!

Met nog een minuut of tien op de klok was het zaak dit over de streep te trekken. Melvin werd afgelost door Frank die als taak meekreeg om zoveel mogelijk balbezit te houden en dan het liefst zover mogelijk van het eigen doel. Maarssen haalde ook alles uit de kast om nog iets te forceren. Met een aantal hachelijke momenten voor beide doelen tot gevolg. Een riante mogelijkheid (twee tegen een) werd niet benut door Mickey en Sander, een bal van Maarssen werd bij ons van de lijn gehaald, Sander kreeg nogmaals een kans (wel moelijker dit keer en goed verdedigd) en tot slot nog een vrije bal voor Maarssen op de hoek van het penaltygebied. Die ging ver over en daarmee vond de (goede) scheidsrechter het genoeg geweest.

Misschien kreeg Hercules teveel dit keer en had Maarssen recht op een puntje. Maar wederom op basis van hard werken en blijven geloven in eigen kunnen is er een nieuwe overwinning afgedwongen op een van de vermoedelijk betere ploegen uit onze poule. Pure winst dus. In de wedstrijd zat ook een aantal leerzame momenten voor onszelf. Dit nemen we mee richting volgende week als Odin op ons wacht. Geen makkelijk klusje, gezien de ervaring van vorig jaar. Maar er is geen reden voor angst of somberheid als je weet dat er voetballend nog een stap omhoog gemaakt kan worden.

Zaterdag op Voordorp zal dat bewezen moeten worden. Vanaf 15.00u. Zoals gewoonlijk. Ik nodig de lezer weer uit. Ook zoals gewoonlijk dus.

Frank van den Heuvel