• U bent ingelogd als:

Dramatische eerste helft levert Benschop punten verlies op

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Benschop wist, dat het geen gemakkelijke middag tegen hekkensluiter Kockengen zou worden. Hun drie gevaarlijke spitsen stonden nog droog en ze verdienden daarom speciale aandacht. Het leek tegen dovemans oren gezegd te zijn.

 

Benschop begon erg aanvallend en probeerde Kockengen onder druk te zetten. Ze vergaten daarbij compact te spelen en dat was “kaasje” voor de geel zwarten. Aanvoerder Ronnie Hilhorst kon op het middenveld doen wat hij wilde en zette in de eerste 10 minuten spits Michel Zeldenrijk drie keer oog in oog met Mitchell van Oort. In de 13e minuut was het raak. Weer was het Zeldenrijk, die al 219 keer in competitieverband had gescoord. Hij liet Jeroen Lieverse zijn hakken zien en bracht Olivier Branderhorst in stelling. Koelbloedig zette hij de 1-0 op het bord. Benschop probeerde snel wat terug te doen en had de pech, dat een doelpunt van Martijn de With wegens buitenspel werd afgekeurd door de goed leidende K el Hajjaji.. Benschop was de beter voetballende ploeg, maar kansen benutten was niet aan hun besteed. David Verweij vond vrij voor het doel de uitstekende Duitse keeper Tobias Zschammer op zijn weg, Ook Jonathan Antonio zijn schot vond geen genade bij Tobias en Ronnie Hilhorst redde op de doellijn. Doordat iedereen naar voren ging lopen bleven de uitvallen van Kockengen levensgevaarlijk en in de 30e minuut was het weer raak. Jeroen Lieverse stuitte met een overtreding Michel Zeldenrijk op de rand strafschop gebied. De door hem genomen bal kwam in de voeten terecht van Ronald Berger en de 2-0 stond op het bord. Vlak voor de rust leek Benschop wat terug te doen, maar de vrije kopbal van David Verweij spatte uiteen op de paal.

 

Na de rust kwam er een heel ander Benschop binnen de lijnen. Jeroen Lieverse was vervangen door Patrick Maton. Hij was het die met zijn snelheid de benodigde onrust veroorzaakte bij Kockengen en de kansen kwamen er. Eerst was het Jeroen Lamboo, die een vrije schietkans kreeg, maar de bal vloog hoog over het doel. In de 53e minuut schoot David Verweij op de lat en even daarna kwam hij vrij door, maar zijn voorzet werd door Martijn de With net gemist. In de  60e minuut was het dan toch raak. Patrick Maton gooide de bal voor het doel en bereikte de vrijstaande Martijn de With , die 2-1 scoorde. Benschop rook zijn kans, maar even daarna moest Mitchell van Oort eerst nog een vrije trap van Hilhorst onschadelijk maken. Invaller Stef Elings werd de redder van een punt  voor Benschop. Nadat hij in de 67e minuut alleen voor de Kockengen doelman was verschenen, maar die kans niet wist te verzilveren was hij even later toch succesvol. Hij sloop door de laatste lijn heen en kogelde de 2-2 achter de uitblinkende Tobias Zschammer. Met nog een kwartier te gaan probeerde Benschop van alles, maar de verdiende winnende kwam niet meer op het bord. De zwakke eerste helft kostte Benschop twee punten. 

 

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Everstein op het programma. De wedstrijd in Everdingen begint om 14.30 uur en de spelers en supporters bus vertrekt om 12.45 uur vanaf het sportpark. 

 

De opstelling van Benschop: 

Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, (45e min Patrick Maton), Jurgen Ruitenbeek Niels Beeres, Remco van Wijngaarden, Jeroen Lamboo, Mike Vergouw (62e min Stef Elings) Jonathan Antonio, Thomas Banfi, David Verweij en Martijn de With.