• U bent ingelogd als:

Dramatisch begin nekt de Meern

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een uitermate zwak begin in de belangrijke degradatiekraker tegen RKAVV heeft De Meern de das om gedaan. Na precies 28 minuten hadden de Leidschendammers de bal al drie keer achter Menno Vink liggen en dat had De Meern volledig aan zichzelf te wijten. Pas in de tweede helft bleek dat De Meern feitelijk niet onder hoeft te doen voor RKAVV en dat was rijkelijk laat. Alleen Gideon Emanuels beloonde zijn goede spel en onaflatende inzet met een geweldig afstandschot in de kruising, maar dat was onvoldoende voor een positief resultaat. Door de 3-1 nederlaag blijft De Meern onderaan de ranglijst. 


Een wat onwennig zaterdagavond voor een voetbalwedstrijd van ons vlaggeschip. Bij het passeren van het ADO-stadion op weg naar Leidschendam, vertelt de NOS-verslaggever op de radio dat FC Utrecht net zijn derde treffer om de oren heeft gekregen, nog in de eerste helft…

 

Aangekomen op sportpark de Kastelenring zijn de voorbereiding op een feest afgerond en laat een DJ met een enorme geluidsinstallatie de muziek over het hoofdveld galmen. Een enthousiaste omroeper laat door dezelfde installatie de opstelling over het veld schallen. De meest opvallende wijziging ten opzichte van de afgelopen weken is dat Menno Vink het doel verdedigt, omdat Joey Swanink niet aanwezig kan zijn vanwege werk. Verder is Dyllan Ahinful na een blessure terug op het middenveld. JO19-1 speler Sven Jansen staat opnieuw in de basis als rechtsachter, maar dat lijkt al geen nieuws meer.

 

Om iets over 19:30 uur kan ik mijn oordopjes verwijderen en wordt er afgetrapt. Na een wat aftastend begin leidt een misverstand tussen Richie Agyapong en Dyllan Ahinful het eerste doelpunt in. We raken de bal kwijt en RKAVV aarzelt geen moment. Vanaf de achterlijn wordt de bal teruggetrokken en Jeremy van Lochem kan simpel binnen tikken. Binnen 5 minuten staan we al op achterstand. RKAVV laat er geen gras over groeien en lijkt beter te begrijpen wat er vandaag op het spel staat. We worden compleet overlopen en zonder dat we ook nog maar in de buurt van het vijandelijke doel zijn geweest volgt na 11 minuten de tweede treffer. Hamza Boukhari mag van 20 meter vrij uithalen en doet dat dan ook: 2-0.

 

Net als voorgaande weken hebben we het in het begin van de wedstrijd heel erg moeilijk. Aan alle kanten worden we voorbij gelopen en net op het moment dat de RKAVV-storm lijkt te luwen en we ons lijken te herpakken, wordt een voorzet van de linkerkant slecht verwerkt. De bal komt opnieuw in ons strafschopgebied en bij de penaltystip staan twee(!) aanvallers van RKAVV helemaal vrij. Het is Hayden Bergen die het mag afmaken: 3-0. En we hebben pas 27 minuten gespeeld.

 

Na 31 minuten noteer ik de eerste doelpoging van De Meern. Dyllan Ahinful schiet de bal recht op de doelman die gemakkelijk kan redden. In het laatste kwartier van de eerste helft komen we wel iets beter in de wedstrijd en krijgen we een aantal mogelijkheden. De beste kans is vlak voor rust maar de inzet van Gideon Emanuels wordt corner getikt. We zoeken met een volledig terechte 3-0 ruststand de kantine op.

 

Het spelbeeld vanaf de start van de tweede helft is omgekeerd. De vraag is dan of wij beter spelen, of RKAVV minder. Ik hou het erop dat het van beide een beetje is. We ogen in ieder geval feller en scherper. Hans de Wit brengt al snel in de tweede helft Bob Prins in de ploeg voor Dyllan Ahinful. En na 57 minuten komen we verdiend op 3-1. Een geweldig afstandschot van Gideon Emanuels is onhoudbaar voor de doelman van RKAVV. Er gloort weer hoop.

 

En er komen mogelijkheden en kansen om de spanning helemaal terug te brengen, maar het lukt Bob Prins niet de doelman te passeren. Ook Lejon Cats meldt zich een aantal keren met rushes over de linkerflank: Een schot gaat naast en een afdwalende voorzet kan maar net door de keeper worden gered. Beste man aan Meernse zijde Gideon Emanuels kan nog alleen op de doelman afgaan, maar hij wordt onterecht afgevlagd. Doordat De Meern ruimte moet weggeven, kan RKAVV een aantal keren gevaarlijk counteren. Zij komen echter ook niet tot scoren, mede omdat Menno Vink laat zien dat hij een goede doelman is.

 

En zo blijft de kans onbenut om aansluiting te vinden bij onderste ploegen in Hoofdklasse. Het verhaal van de wedstrijd is het buitengewoon matige begin. We staan na 30 min op een te grote achterstand om het nog goed te kunnen maken. Volgende week de uitwedstrijd tegen IFC, die ook strijden tegen degratie/nacompetitie. Als het lukt om te starten zoals we tegen RKAVV geeindigd zijn, dan is alles mogelijk.

 

Laurens Zandbelt

 

 

5′ 1-0 Jeremy van Lochem

12′ 2-0 Hamza Boukhari

27′ 3-0 Hayden Bergen

57′ 3-1 Gideon Emanuels

 

De Meern: Menno Vink, Sven Jansen, Richie Agyapong, Mark den Hartogh, Lejon Cats (80′ Randy Ababio), Anis Ziani (83′ Hugo Peters), Tom Waltman, Dyllan Ahinful (53′ Bob Prins), Gideon Emanuels, Fouad Dahmani, Serkan Yasar