• U bent ingelogd als:

DOSC – Vliegdorp

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na wat teleurstellende resultaten waar, achteraf ook weinig over te schrijven was, heeft de razende reporter maar weer eens besloten om de vulpen op te pakken. De goed gezaaide grasmat was dit keer het strijdtoneel tussen de vliegeniers boys uit het naburige Soesterberg, waar oud D.O.S.C.-ers zoals de familie Smits nog steeds regelmatig te vinden zijn. Vliegdorp staat eigenlijk al het gehele seizoen als nummer laatst in de rangschikking, dit jaar begonnen met een compleet nieuw elftal en ondanks dat zij laatste staan spat het plezier onderling er van af. Mooi om te zien dat het zo ook kan. Saillant detail is dat deze ploeg volgend seizoen na een “unanieme” stemming gekozen heeft voor de eerste vrouwelijke hoofdtrainster in het amateurvoetbal.

D.O.S.C. dat ondanks meer kwaliteit in de ploeg ook al het gehele seizoen onderaan bungelt en zich moet opmaken voor een verlenging in de nacompetitie, was er dan ook op gebrand om het enthousiasme van de buren gelijk de kop in te drukken en vol er op te vliegen.

Het voorbeeld werd gegeven door Thom Bekkers (Pupil van de week) die een Aubameyang (spits Dortmund) achtige actie in huis had en op snelheid iedereen passeerde en vernietigend uithaalde.

Na het officiele fluitsignaal ging D.O.S.C. als straaljagers op het doel van Vliegdorp af, in de 4de minuut leverde dit al de eerste treffer op, die op het conto van Marco “cheetah” van Amerongen kwam.

Daarna was het de beurt aan de Nr. 14 van D.O.S.C. Joey van Veldhuijzen, na een één twee, kwam de bal in de voeten van onze Erik Willaarts en deze haalde vernietigend uit in de lange hoek.De kleine goalie van Vliegdorp hoorde hem enkel suizen.

Tot aan de rust gebeurde er vervolgens weinig meer, een mooi schot van onze aanvoerder Van Klooster op de lat was het enige wapenfeit aan de rood/blauwe zijde. Aan de overkant hield Mr. Van Elk (keeper) zijn blauwe shirt mooi schoon.

De 2e helft was het de beurt aan het tandem Mischa Oosterwijk, die zichzelf paar uur later nog El Classico waardig vond en Robin Verkade. Samen bestreken zij de rechterkant van het veld naar hartelust, dit leverde uiteindelijke twee mooie doelpunten op van Robin.

Het slot kwam op naam van de Man of the match Joey van Veldhuijzen, die de bal voor het intikken had na een goeie actie van Kevin Sprong.

Vliegdorp heeft de gehele wedstrijd eigenlijk geen vuist weten te maken tegen een sterk collectief.

Complimenten ook voor de A1 spelers die vandaag meededen en eigenlijk gewoon moeiteloos aanhaken, dit laat zien dat de keuze voor de trainer misschien toch wat ruimer is dan gedacht.

Komende week gewoon weer lekker twee keer trainen en dan zaterdag de mooie uitwedstrijd tegen Maclean en consorten bij Maartensdijk. Deze wedstrijd start om 14:30 uur.

Graag zien wij u daar om de belangrijke drie punten huiswaarts te nemen.