• U bent ingelogd als:

DOSC- SEC 1-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

DOSC had het tot nu toe verrassend gedaan in de competitie met een paar mooie uitslagen zoals de uitoverwinning bij IJFC maar liep vorige week averij op in de thuiswedstrijd tegen Focus (0-5)! SEC en DOSC ontmoeten elkaar al een aantal jaren en ontlopen elkaar niet veel!

DOSC met hun beste man op nummer 10, twee snelle goede buitenspelers, kwetsbaar achterin en een keeper die veel loslaat was de informatie vooraf!

Na 90 minuten kan je zeggen dat er niets was gelogen aan bovenstaande! De beste speler bij DOSC steekt er met kop en schouders bovenuit bij de Doldenaren maar wij beschikken over de beste mandekker uit de regio Bobbie Nieuwenhuis! In Den Dolder bekend onder de naam Bep Nieuwenhuis!

De vleugelspelers zijn snel en behendig maar Ethan vd Klok en Marc Schimmel speelden een goede partij op de backplaatsen.

Natuurlijk kan je deze goede spelers niet 100% aan banden leggen maar ze speelden deze wedstrijd zeker geen hoofdrol. De momenten dat ze wel aan hun spel toe konden komen waren ze dreigend maar dit kwam niet echt tot kansen tot aan de laatste paar minuten toen Rodney van Klooster 1 tegen 1 stond met Damion! Die Lange zorgde ervoor dat we met een punt naar huis konden gaan!

Over de hele wedstrijd was dit ook een verdiende uitslag!

statistieken-doscSEC begon erg slap aan de wedstrijd en dit ging al direct mis bij de aftrap! Binnen 1 minuut lag de bal achter Damion. Hoe de aftrap werd genomen, hoe de bal werd weggewerkt, hoe er een corner werd weggegeven en hoe de bal kon worden ingekopt had veel weg op een potje camping voetbal!

Maar de vier spelers in hoofdrol revancheerden zich prima en speelden verder een prima wedstrijd!

Binnen 3 minuten lag de bal achter de keeper van DOSC waarvan bekend was dat die veel loslaat! Uit een voorzet vanaf de linkerkant was het Joey die de bal vanuit de lucht op zijn pantoffel nam maar de bal kon worden weggewerkt! De afvallende bal nam Wes snoeihard op zijn pantoffel maar de keeper kon hem keren maar liet de bal los waarna Daantje er als de kippen bij was om de bal binnen te schieten!

Direct na deze goal was het jammer dat Wes die de keeper ver voor zijn goal zag staan, zijn schot van 30 meter net naast zag gaan! DOSC was door de vroege gelijkmaker aangeslagen en SEC ontbeerde net het beetje geluk om door de te kunnen drukken! De keren dat DOSC gevaarlijk kon worden had niets te maken met de kwaliteiten van DOSC maar meer te maken met verkeerde keuzes in het veld of slechte spelhervattingen van de Groen-Witte!

De tweede helft werd een open wedstrijd met twee ploegen die allebei wilde winnen en meer risico’s namen! SEC had pech dat een uitstekende aanval net naast werd gekopt door Daantje en dat het eerste balcontact (kopbal) van Berry gekeerd werd door de buitenkant van de winkelhaak!

Daarentegen kwam SEC ook een paar goed weg na slordig balverlies! Volgende week mogen we het opnemen tegen de koploper IJFC! Weer een mooie pot om naar uit te kijken!

Beste man vandaag op het veld was de scheidsrechter! Echt genoten!