• U bent ingelogd als:

DOSC kan niet opnieuw stunten in toernooi om districtsbeker

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

DOSC nog in de race na de 1-1 vlak voor rust

Bron: AD/Martin Veldhuizen

DOSC is er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen in het bekertoernooi. De zaterdagderdeklasser uit Den Dolder verloor vanmiddag met 1-4 van zondageersteklasser AFC’34. 

De eerste kansen waren voor de gasten uit Alkmaar. Keeper Imco van Elk bracht redding op een inzet van Bas Kansen, Stefan Smal schoot naast. Na 36 minuten was het wel raak, al vocht DOSC de kopbal van Smal hevig aan, omdat hij Van Elk binnen het doelgebied hinderde. Vlak voor rust kwam DOSC op gelijke hoogte. Joey van Veldhuizen kopte keihard de 1-1 binnen.

In de tweede helft hield de ploeg van Sander Kloos lang gelijke tred met AFC’34. Na een uur spelen vloog een schot van rechtsback Gijs Eijkman rakelings over de kruising, direct daarna hield Van Elk tot twee keer toe zijn elftal op de been. Hij kon echter niet voorkomen dat Emre Aykan na zeventig minuten de Alkmaarders opnieuw op voorsprong kopte.

Even later stond hij wél paraat bij een strafschop van Bas Kansen, waardoor DOSC mocht blijven hopen op een bekerstunt. Die kwam er niet, via Jordan de Jong en Daan Hamaker liep AFC’34 in de slotfase weg naar een ruime 4-1 overwinning.