• U bent ingelogd als:

Dom puntverlies voor FC De Bilt (3-3)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na zes goede overwinningen op rij kon de titel voor dit verslag “En dat is zeven” worden, want FC De Bilt moest op zaterdag 19 maart in Loenen aantreden tegen hekkensluiter De Vecht. Trainer Plomp had zijn mannen uiteraard gewaarschuwd tegen onderschatting en natuurlijk was FC De Bilt gebrand om de drie punten voorsprong op FC Aalsmeer te verdedigen, maar helaas pakte het anders uit.

FC De Bilt begon prima aan de wedstrijd op de hobbelige grasmat in Loenen aan de Vecht en al in de eerste minuut werd Tom Karst de diepte in gestuurd, hij zette de bal goed voor op Mike Versloot die gelijk de 1-0 aantekende. Daarna volgden diverse kansen voor de Biltse mannen, maar twee keer bracht de paal redding voor De Vecht. In de 30e minuut was het wel raak na een mooie schuiver van Tom. Het leek erop dat FC De Bilt voor rust de wedstrijd definitief zou beslissen, maar het wilde maar niet lukken. Vlak voor rust kreeg De Vecht een corner. Deze corner leek eenvoudig bij de eerste paal weggekopt te worden, maar door wat geklungel kwam de bal toch voor het doel van invalkeeper Jelle Godefroy in een soort scrimmage terecht en uiteindelijk schoot een speler van De Vecht de bal onhoudbaar in. Een minuut later kreeg De Bilt de een vrije bal op zo’n 20 meter van de goal. Evenals vorige week schoot Joey de Ruyter de bal feilloos binnen en konden de mannen met een 1-3 stand gaan rusten.

Na de rust begon FC De Bilt waar het gebleven was: voornamelijk aanvallen, maar niet scherp genoeg. Na 10 minuten kreeg De Bilt de ruimte om een vrijstaande speler in stelling te brengen, maar helaas werd die speler over het hoofd gezien. Direct daarna kreeg De Vecht een vrije bal, ook op ongeveer 20 meter van het doel ………. en jawel, ook deze werd feilloos ingeschoten en De Vecht had de aansluiting 2-3. Over het laatste half uur zal ik heel kort zijn: De Vecht vocht voor wat het waard was en FC De Bilt faalde als collectief. Toch leek FC De Bilt de drie punten binnen te slepen, maar in de allerlaatste minuut kwam De Vecht op gelijke hoogte: wat een afknapper! Zeker toen ook nog bleek dat de drie concurrenten hun wedstrijden wel nipt hebben gewonnen. Nog wel aan kop, maar dom puntverlies brengt de concurrentie weer heel dichtbij.

Volgende week is het eerste vrij en zullen de spelers ongetwijfeld het puntverlies goedmaken door bij de Plus te gaan helpen bij de voetbalplaatjesactie. Op 2 april komt vv De Meern op bezoek en ik ga er van uit dat onze mannen dan weer echt gaan strijden om de punten.

Het tweede heeft een moeizame, maar zeer nuttige overwinning behaald op IJFC!