• U bent ingelogd als:

Doelpuntrijke wedstrijd levert AFC Quick 3 punten op

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vorige week was er in eerste instantie teleurstelling door de late tegentreffer, maar achteraf overheerste het bestef dat onze selectie, als debutant in de 2e klase,  in staat is goed mee te doen tegen een tegenstander die in de top van het linkerrijtje wordt verwacht. Vandaag was er teleurstelling over het vertoonde spel, maar was er ook voldoening over de 3 punten die de 4-3 overwinning tegen PVCV opleverde. Na 3 wedstrijden wordt de 1e plaats gedeeld met SDZ. SCH’44 en SO Soest.

De bezoekers uit Vleuten wisten in de eerste wedstrijden nog geen punten te pakken. Onze technische staf was daarom vanaf dinsdag bezig om de groep op het hart te drukken dat de wedstrijd tegen PVCV even geconcentreerd moest worden benaderd als die tegen Pancratius. De eerste helft was nog niet op de helft toen het scorebord al een 3-1 stand aanwees. Pim Kers (2x) en Sander van Amstel waren de doelpuntmakers aan Quick-zijde. Een van de treffers van Pim was vanaf elf meter. Deze voosprong kwam het spel van onze elf niet ten goede. Vanaf de zijlijn leek het slordig. Reden voor Frank Corba om in de rust de spelers nog eens extra te waarschuwen.

Alle raadgeving ten spijt werd het er in de tweede helf niet beter op. Jammer genoeg moest Mohamed Charkaoui geblesseerd het veld verlaten, maar het goede nieuws was dat Ferry de Smalen weer fit genoeg was om in te vallen en samen met Khalid Said het centrale duo ging vormen. Ondanks de ervaring konden de bezoekers profiteren van een onachtzaamheid in het centrum, waardoor het opeens weer spannend werd. Linkerverdediger Roy Ouwerkerk zorgde voor de 4-2 uit een uitstekend genomen vrije trap, maar hij was even daarvoor ook degene die karakter toonde in een duel aan de zijlijn. Met deze instelling leek de voorsprong veilig.

Toen PVCV een strafschop kreeg toegekend vanwege een vermeende overtreding in een luchtduel hield iedereen weer even zijn adem in. De strafschop werd echter naast geschoten, waardoor de bezoekers een unieke kans lieten liggen om dichterbij te komen. Achtereenvolgens Salim el Yousfi en Pim Kers hadden de score kunnen verhogen, maar de 4-2 bleef op het scorebord staan. Toch bleef het daar niet bij, want een vrije trap in de cirkel van het strafschopgebied belandde voor Quick wat ongelukkig bij een PVCV-speler, die Micha Claassen passeerde. De tijd van het scordebord gaf toen al 90:00 aan. Aangezien de heer Ozyar nogal wat tijd liet doorspelen bleef het tot 16:00 uur spannend op Dorrestein.

Opstelling AFC Quick 1890: Micha Claassen, Mohamed Charkaoui (Ferry de Smalen), Khalid Said, Koen Kisner, Roy Ouwerkerk, Sander van Amstel, Roel Bak, Ivory Harrison, Salim el Yousfi (Hicham Zeddi), Pim Kers, Khalid Benali (Ilias Bezzahi)

Bron: Website AFC Quick

Geef een reactie