• U bent ingelogd als:

Doelman Bade houdt schade beperkt voor VVZ’49

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Ruben de Goede: ,, Kansloos verloren van een goede ploeg’’

In een eenzijdige wedstrijd heeft VVZ’49 met 3-0 verloren van koploper Victoria. De ploeg van trainer Rob Zomer mocht trots zijn op doelman Jelle Bade die zijn heiligdom met verve verdedigde en zo de schade beperkt hield.

Ton van Zoeren

De frêle doelman was zaterdag de beste maatjes met het houtwerk rondom hem. Maar liefst zeven keer hielpen de lat en staanders een treffer voorkomen. De Loosdrechters waren naar sportpark Zonnegloren gekomen om de volle buit op te halen, want van meet af aan werden de Soesters onder druk gezet. Met lange ballen werd geprobeerd om de bakens te verzetten, maar met de harde wind mee veroorzaakte dat meer last dan lust voor de geïsoleerde spitsen Saddy de Koning en Joel Bade. , We hebben van alles geprobeerd de wedstrijd te doen kantelen door opportunistisch  te gaan spelen, maar het lukte niet’’, aldus Zomer. Zijn ploeg ontbrak het zeker niet aan werklust, maar tegen het meer gewiekste Victoria had het voetballend niets in te brengen. Het was daarom niet verrassend dat de gasten na een half uur voetbal op een verdiende 0-1 voorsprong kwamen. Door de medewerking van het houtwerk en het goed keeperswerk van Bade bleef die stand wonderwel tot de rust staan op het scorebord.

Wat de bezoekers in de eerste helft niet lukte, ging na de thee beter, want al 2 minuten spelen werd Bade voor de tweede maal gepasseerd: 0-2. VVZ leek even geprikkeld door die tegenslag en probeerde offensief wat terug te doen. In 65e minuut dachten de groenwitten terug in de wedstrijd te zijn door een doelpunt van Saddy de Koning. Helaas voor VVZ keurde arbiter Van Klinken de treffer af wegens buitenspel. Een beslissing die aangevochten werd door Zomer: ,, Dat was beslist geen buitenspel. Jammer want als we op 1-2 waren gekomen weet je nooit hoe een tegenstander daarop reageert.’’ Victoria maakte amper een minuut daarna aan alle illusies van VVZ een eind door via een counter de 0-3 aan te tekenen.

Bij VVZ zitten ze ondanks de tot nu toe magere resultaten niet bij de pakken neer. Ruben de Goede: ,, Vandaag verloren we kansloos van een goede ploeg. We probeerde ons eigen spelletje te spelen, maar de lange bal lukte vandaag niet. In de rust hebben we afgesproken om zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren. Maar ja, dan valt die snelle tweede goal en dan is het gebeurd. Volgende week krijgen we CJVV. Die staat ook laag. Daar moeten we de punten pakken.’’ De routinier is na vijf wedstrijden toch tevreden: ,, We hebben nu al meer punten dan dat ik had verwacht.’’ Rob Zomer blijft positief: ,, Er zit progressie in ons spel en er wordt hard getraind. Kijk, ploegen als TOV en Victoria, dat zijn niet de ploegen waar wij punten van gaan pakken, maar tegen CJVV dienen we er te staan.’’