• U bent ingelogd als:

Dit FC Utrecht verdient uitverkocht huis

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een indrukwekkende minuut stilte vooraf aan FC Utrecht -Roda, waarbij foto’s werden getoond van Theo Aalbers en Ton van der Linden die afgelopen seizoen zijn overleden. (Foto Mathijs van Echtelt)

 

Bron: 030.nl/Vak P

Het duurde dit keer maar 77 seconden voordat FC Utrecht z’n aanhang in vuur en vlam zette. De allereerste aanval werd zo vernuftig opgezet dat de Limburgse defensie bewonderend moest toekijken hoe Sander van de Streek het ingenieuze staaltje combinatievoetbal onberispelijk afrondde. We gingen er op Vak P nog eens goed voor zitten. Dit keer was ons gezelschap uitgebreid met neefje Giel van zeven omdat FC Utrecht voor de seizoenkaarthouders een extra ticket had toegezegd. Van dat gratis kaartje maakten op deze zondagmiddag liefst 3000 fans dankbaar gebruik.

 

Zij zagen voor de snelle openingsgoal hoe er portretten van Theo Aalbers en Tonny van der Linden op het scherm verschenen. FC Utrecht heeft aan het begin van het seizoen de (goede) gewoonte om de overledenen van het afgelopen voetbaljaar te herdenken met een minuut stilte. Gelukkig gebeurde dat op een gepaste wijze. Ook de Bunnik Side bleef zestig seconden lang muisstil voordat arbiter Siemen Mulder het begin signaal gaf. Dat is in een niet al te ver verleden nog wel eens anders geweest.

 

Hoe ver gaat FC Utrecht dit seizoen komen en blijven we ook genieten als grootmachten als PSV, Vitesse en Ajax als opponenten gaan fungeren in de komende weken? Hoe dan ook, het ziet er momenteel veelbelovend uit in Galgenwaard. Vooral als we op Vak P de reservebank gezamenlijk doornemen met namen als Ramon Leeuwin, Dario Dumic, Rico Strieder (die mocht invallen na een lange absentie en een ovationeel applaus kreeg bij zijn rentree), Robin van der Meer, Giovanni Troupee, Jean-Christophe Bahebeck (ook invaller) , MattyWillock en Lukas Gortier. Een eredivisiewaardige lijst, met spelers die van een meer dan gelijkwaardig niveau zijn.

 

Is het vreemd dat supporters durven te dromen over minstens een plek bij de Top Drie aan het einde van dit seizoen, ook al wil trainer Erik ten Hag daar niet van horen? Ook de experts naast me op vak P kunnen soms hun ogen niet geloven wanneer ze de spelvreugde zien die binnen de witte lijnen waarneembaar is. Zeker de trouwe fans niet die mindere tijden met FC Utrecht hebben meegemaakt. En zelfs perioden met dreigende degradatiegevaar, nu zijn ze vol lof over het vertoonde spel. Ze hoeven niet meer naar beneden te kijken en maken gedurfde bespiegelingen over een toppositie.

 

Het was dan ook geen wonder dat ons jeugdige gezelschap op Vak P het een goede aanleiding vond om de 2-0 tegen Roda JC te vieren in een restaurant in de buurt van Galgenwaard. De twee jeugdige supporters Giel van zeven en Guus van elf werden getrakteerd vanwege een mooie voetbalmiddag waarvan de laatste gratis gebruik had mogen maken. Gelukkig zat door die actie het stadion bijna vol, maar dit FC Utrecht verdient tweewekelijks  een uitverkocht huis, en dan zonder een extra supporterstunt.