• U bent ingelogd als:

Discutabele beslissing nekt Roda’46

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Roda’46 Zat1 had in het duel tegen Aalsmeer een 2-1 voorsprong toen scheidsrechter Hardeman een zeer discutabele beslissing nam om Roda-speler Charif Esadik van het veld het veld te sturen. Het was het keerpunt in de wedstrijd. Aalsmeer buitte de numerieke meerderheid uitstekend uit en scoorde in het restant van de wedstrijd drie keer en won zodoende met 2-4.

Toen beide ploegen nog elf spelers hadden was Roda’46 de bovenliggende ploeg. Toch kwamen de bezoekers in de 29e minuut op voorsprong toen een schot van richting werd veranderd en doelman Jaap de Greef daardoor verslagen werd, 0-1. Een paar minuten later was het alweer gelijk toen Freek van Belzen een vrije trap hard inschoot. keeper Veldman van Aalsmeer kon de bal niet onder controle krijgen, 1-1.

Na de pauze kwam Roda op voorsprong, toen Maties Heesbeen de bal uit een corner in kopte, 2-1. Roda leek door te drukken, maar plotseling besloot de scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd te drukken door Charif Esadik een (onterechte) rode kaart te geven.

Met een man meer kwam Aalsmeer weer in de wedstrijd. Een kwartier voor het einde scoorde Tiller de gelijkmaker, 2-2. Even later kwamen de bezoekers op voorsprong door opnieuw Koster, 2-3. Vlak voor het einde werd het zelfs nog 2-4 door Campbell.