• U bent ingelogd als:

DHSC 1 verliest weer

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 05-03-2016 was het dan weer zover. Ondanks de sneeuwbuien deze week was het vandaag een stralende dag voor een mooi potje voetbal. Na de lunch vertrokken de mannen van DHSC 1 naar Amersfoort om de strijd aan te gaan met ASC Nieuwland welke 3 punten meer op de ranglijst hebben dan DHSC 1.

Onderweg bleek al, dat het voor DHSC 1 geen beste dag zou worden. Grensrechter Willem van Zanten kreeg een ongeluk door met zijn auto vol achterop een andere weggebruiker te rijden en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Het bestuur, selectie en begeleiders wensen Willem van Zanten veel sterkte met zijn herstel.

Al snel werd er door de technische staf een nieuwe grensrechter (Gerard Loffeld) opgehaald waardoor de wedstrijd alsnog op tijd kon beginnen. Dat het geen beste dag ging worden voor de mannen bleek al na 9 minuten. ASC Nieuwland schoot de bal op goal waarna DHSC keeper Daan de Vaal de bal met de vingertoppen nog kon aantikken. Helaas voor Daan de Vaal kwam de bal op de lat en in de rebound kopte ASC Nieuwland de bal in het net: 1-0. Voordat de mannen van DHSC 1 de tegengoal konden verwerken zette ASC Nieuwland weer druk en kon een speler van ASC Nieuwland de bal met de hand meenemen en de 2-0 binnen tikken. Na 20 minuten was er dan mogelijk toch een lichtpunt te zien want Jordi van Houten ging met de bal de 16 meter in en ASC Nieuwland maakte een overtreding en de scheidsrechter wees naar de stip. Helaas doofde dit lichtpunt al snel als een nachtkaars want de keeper van ASC Nieuwland stopte de matig ingeschoten bal van Jordi van Houten. Na 45 minuten konden beide ploegen de kleedkamer opzoeken.

Bij het opkomen van het veld, na de rust, bleek er in de kleedkamer een gele kaart te zijn uitgedeeld aan Wesley Suister wegens commentaar op de leiding. DHSC 1 probeerde het tij te keren echter kon het geen vuist maken om ASC Nieuwland onder druk te zetten. In de 59ste minuut kreeg Wesley Suister zijn 2e gele kaart en kon de kleedkamer op zoeken. DHSC 1 zette met 10 man druk op de verdediging van ASC Nieuwland en dit werd uiteindelijk beloond door een goal van Tjerk Geersink. Hierna was de pijp leeg voor beide ploegen en resulteerde dit in een matig slot. DHSC 1 zette alles op alles en good old Martin Heil werd in de spits gezet. Helaas kon ASC Nieuwland deze laatste poging van DHSC 1 om nog 1 punt mee naar Utrecht te nemen afstraffen met een goal 3-1. Al met al een puntloze dag voor DHSC 1 welke met een kater richting Utrecht moesten afreizen.

Wel een lichtpuntje was de uitslag van DHSC 2 welke moesten aantreden tegen de koploper OSM2. Met debutant Mickey Berrens wisten de mannen van Willem Temming, Michel Hol en Jason Metten de winst mee naar Utrecht te nemen. Met een mooie uitslag van 0-3 namen de toppers van DHSC 2 de koppositie over van OSM2 en pakte zij zelfs de 2e periode. Met 2 punten voorsprong op OSM zijn de mannen goed op weg naar de titel.

Opstelling DHSC 1 : Daan de Vaal, Nadir Alhauati (Jorrit Zuidema), Martin Heil, Jochem Lagerwey, Tjerk Geersink, Mike Korssen, Jordi van Houten, Nick van Rheenen (Tyrell Zinhagel), Sam Sabee, (Sven Feijen), Niek Brunninkhuis en Wesley Suister.